Het muzieknieuws van 1 april

Wat kwam er vandaag allemaal langs

Jochem Boom ,

1 april, de dag dat allerlei rare nieuwsberichten je om de oren vliegen. 3VOOR12 verzamelde de mooiste, onwaarschijnlijkste en grappigste muziekgerelateerde berichten, waarvan je in sommige gevallen vurig zou wensen dat ze waar waren.

Wat kwam er vandaag allemaal langs

1 april, de dag dat allerlei rare nieuwsberichten je om de oren vliegen. 3VOOR12 verzamelde de mooiste, onwaarschijnlijkste en grappigste muziekgerelateerde berichten, waarvan je in sommige gevallen vurig zou wensen dat ze waar waren.

Beady Eye covert Blur op Recordstore Day
Het Engelse tijdschrift NME meldt vandaag dat Liam Gallagher met Beady Eye speciaal voor Recordstore Day een single uitbrengt waarop de band Country House van Blur covert. Het is een vriendschappelijk gebaar van Liam Gallagher om een oude vete met Blur recht te zetten. In 1995 bleef Oasis, de toenmalige band van Gallagher, op de tweede plaats steken met de single Roll With It, net achter Country House van Blur. Zelf zegt hij tegen NME: Dat zogenaamde gevecht om de eerste plaats was “only a bit of a fucking laugh”, stiekem was Country House mijn favoriete nummer van Blur.”



Ted Nugent Meat & Greet op Incubate Festival 2011

De organisatie van het Incubate festival kondigde op haar blog aan dat Ted Nugent het festival zal openen met een exclusief ‘ Meat & Greet’  evenement. Dat is geen spelfout. De vijftig gelukkigen die een kaartje hebben voor dit spektakel zullen zelf hun voedsel vergaren onder begeleiding van Nugent, carnivoor en fervent jager, zelf. Vervolgens zullen de geschoten trofeeën opgegeten worden tijdens de aansluitende barbecue.
Update: Oeps, Ted Nugent komt toch niet!



Spotify laat Europa vallen in ruil voor Verenigde Staten

De website Techcrunch Europe laat weten dat Spotify eindelijk een deal heeft voor een Amerikaanse lancering. Het addertje onder het gras? De dienst zal in Europa uit de lucht worden gehaald. Premium gebruikers die nog een abbonement hebben voor minder dan een half jaar krijgen ter compensatie een Spotify pet en t-shirt. Mensen die nog een abbonement hebben voor langer dan een half jaar krijgen daar ook nog een muismat en pen bij. Daniel Ek, mede oprichter van Spotify: "Dat is meer dan genoeg, die compensatie is twee keer zoveel waard als het abonnement van premium gebruikers." Eén van de Amerikaanse investeerders over de komst van Spotify naar de VS: Europa is niet cool, weet je wat cool is? Amerika!



Biologisch afbreekbare concertkaarten in 2012

In de categorie milieuvriendelijk: “Afbreekbare toeganskaarten geintroduceerd in 2012”, opgetekend door Festivalinfo. De biologisch afbreekbare concertkaarten zullen binnen twee weken volledig afgebroken zijn. Daarom zullen de kaarten voortaan pas een week voor het concert bij de koper op de mat vallen, zodat de kaarten niet al zijn afgebroken voordat het concert begint. Wie graag zijn concertkaartjes bewaart als aandenken is voortaan aangewezen op het zelf printen, zolang je zelf geen biologisch afbreekbaar papier en inkt gebruikt teminste.



#FE11 zeer succesvol
Giga-evenement ergens in Nederland: twitteraars gebruikten vandaag massaal de hashtag #fe11 voor een evenement waar van alles te doen was. Niet alleen politieke kopstukken en dronken BN'ers waren aanwezig, er was ook muziek van onder meer Whiz Khalifa, Justin Bieber, Lenny Kravitz en een secret gig van Blof op het 3VOOR12 stage.



Glastonbury test weermachine uit Qatar om regen te verdrijven

De organisatoren van het WK Voetbal in Qatar halen alles uit de kast om de juiste omstandigheden voor het toernooi te creeren. Een van de troeven is een weermachine, die moet helpen het weerbarstige klimaat onder controle te krijgen. Het Engelse festival Glastonbury - zelf ook vaak slachtoffer van vies weer - mag het apparaat vast testen. "Op dit moment testen we verschillende klimaatveranderende technieken die milieuvriendelijk en zeer effectief zijn", aldus woordvoerder Hassan al-Thawadi.



Josh Homme naar Befrijdingsfestival Fryslân
 

Ook onze collega’s van 3VOOR12/Friesland hadden heet nieuws vandaag. Zij meldden dat Josh Homme van Queens Of The Stone Age een exclusieve akoestische set zal spelen op Befrijdingsfestival Fryslân. Samen met Troy van Leeuwen zal het duo een intieme mini set spelen, waar hij naar verluid een greep uit zijn beste projecten ten gehore brengt.



Justin Bieber in tienerquiz AvaStars

De tienerquiz AvaStars, dagelijks te zien op Nederland 3, kondigde gisteravond in een teaser aan dat niemand minder dan Justin Bieber vandaag aan het spelletje meedoet. Wie dacht dat de Bieberfever voorbij is, zit er flink naast!



Optreden Kiss The Anus Of A Black Cat geschrapt vanwege de bandnaam
De Belgische folk singer-songwriter Kiss The Anus Of A Black Cat zou vrijdagavond het voorprogramma doen van de Twilight Singers in Paradiso. Die show gaat niet door, omdat men aanstoot zou nemen aan de niet al te hygiënische bandnaam.



Cultuurbudget Gemeente Tilburg voor 2012 70% lager

Kort maar krachtig nieuws. De schrik zit er goed in, daar beneden in Brabant. Want dit kan toch niet zomaar? Muziekjournalist Erik Luyten tweette vanochtend: “Cultuurbudget Gemeente Tilburg voor 2012 70% lager", inclusief bijgevoegde link.