Walk The Line heeft bewust geen headliners op het programma Walk The Line heeft bewust geen headliners op het programma

Nieuw festival mikt op onbekende, maar interessante bands

, Fiona Fortuin

Walk The Line heeft bewust geen headliners op het programma

Nieuw festival mikt op onbekende, maar interessante bands

Fiona Fortuin ,

Een jaar nadat de stekker uit het festival The Music In My Head ging, ontstond bij Louis Behre, tevens organisator van Crossing Border, een nieuw idee: Walk The Line, een festival met onbekende, doch interessante bands. Dit weekend is de aftrap met onder meer Sleigh Bells en Avi Buffalo. Alle kleine bands verdienen een plek op het programma, dus moet je ze ook alle ruimte geven.”

Nieuw festival mikt op onbekende, maar interessante bands

Een jaar nadat de stekker uit het festival The Music In My Head ging, ontstond bij Louis Behre, tevens organisator van Crossing Border, een nieuw idee: Walk The Line, een festival met alleen maar onbekende, doch zeer interessante bands. Zonder headliners. “Al hebben we wel even overwogen een paar grote namen neer te zetten, om de kaartverkoop te stimuleren. Toch hebben we daar vanaf gezien. Alle kleine bands verdienen een plek op het programma, dus moet je ze ook alle ruimte geven.”

Dit weekend, op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei, is de aftrap van dat nieuwe festival in Den Haag. Hoewel de naam Walk The Line doet vermoeden dat het een countryfeest betreft, zegt Behre te zijn geïnspireerd door een kerstkaart met dezelfde tekst. “Ik begrijp dat ik hiermee een paar mensen op het verkeerde been heb gezet.” Op het programma staan bands als Avi Buffalo, Bonobo, Field Music, Warpaint en Timber Timbre. “De start verliep dan ook vrij moeizaam”, vertelt Behre. “Ineens is er een nieuw festival met alleen maar onbekende bands, dus dat snap ik wel. Maar het maakt je ook zenuwachtig. Gelukkig gaat het sinds twee weken fantastisch.”

Dat komt voornamelijk door de snel stijgende populariteit van het New Yorkse noisepop duo Sleigh Bells, dat deze week het debuut uitbrengt op N.E.E.T, het label van M.I.A.. Op Walk The Line zet de band voor het eerst voet op Nederlandse bodem. Ook voor Dan Sartain, wiens album is geproduceerd door Jack White, en Wild Palms zal het het eerste optreden in Nederland zijn. “Die laatste band is er één waar je over een half jaar iedereen over hoort. Bij toeval ontdekte ik ze, via de site van het Engelse festival The Great Escape. Ik vond ze meteen fantastisch. Soms voel je iets bij een band, dat je niet kunt verklaren. Bij veel bands op Walk The Line heb ik dat.”

Met Walk The Line hoopt Behre een festival neer te kunnen zetten dat zelf groeit, maar ook bands ziet groeien. “Ik vind het mooi om bands voor het eerst aan een publiek te kunnen presenteren. Ik laat graag zien wat ik goed vind.” De eerste editie heeft Behre samen met zijn zoon Michel op poten gezet. De bedoeling is dat vanaf volgend jaar zijn zoon het festival alleen doet. “Eigenlijk is hij arts, maar een jaar geleden heeft hij besloten daarmee te stoppen en zich bij mijn bedrijf te voegen. Hij is opgegroeid met muziek. Thuis werd en wordt er nog altijd over niets anders gesproken. Hoewel ik hem vast nog wel zal helpen, weet ik dat het heel goed zal gaan.”

3VOOR12/Denhaag doet uitgebreid verslag van het festival. Hierover lees je alles op de speciale festivalsite.


Walk The Line is op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei verspreid over verschillende locaties in Den Haag. Zie voor meer informatie www.walkthelinefestival.nl/. Op beide dagen is er overdag tevens een podium op de Grote Markt in het centrum, waar optredens van enkele bands uit het programma gratis zijn te bezoeken. De line-up daarvan wordt morgen bekend gemaakt.


advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12