Kleine Viezerik heeft de smaak van optreden te pakken Kleine Viezerik heeft de smaak van optreden te pakken

Bekijk exclusieve opnamen van de Amsterdamse rapper in DEP

, Erik Zwennes

Kleine Viezerik heeft de smaak van optreden te pakken

Bekijk exclusieve opnamen van de Amsterdamse rapper in DEP

Erik Zwennes ,

De Amsterdamse rapper Kleine Viezerik stond al op de eerste Hollandse Nieuwe compilatie. Op het moment is hij de openingsact tijdens de succesvolle Bang Bros tour. Hij was te gast bij de eerste show van Puna’s Hiphop Vandaag en onlangs bracht hij zijn nieuwste single Hheeyy uit. Hoog tijd voor een korte introductie.

Bekijk exclusieve opnamen van de Amsterdamse rapper in DEP

De Amsterdamse rapper Kleine Viezerik stond al op de eerste Hollandse Nieuwe compilatie. Op het moment is hij de openingsact tijdens de succesvolle Bang Bros tour (Önder & Fs Green en Hef). Hij was te gast bij de eerste show van Puna’s Hiphop Vandaag en onlangs bracht hij zijn nieuwste single Hheeyy uit. Hoog tijd voor een korte introductie met veel (exclusief) videomateriaal.

 

Kleine Viezerik ook bekend als KV komt uit Amsterdam West. Hij is er al jaren bezig met hiphop, maar besloot enkele jaren geleden het wat serieuzer aan te pakken. Eind vorig jaar bracht hij zijn mixtape Mooi Kwaai Boy uit met medewerkingen van onder meer Big2 (The Opposites) en Jayh. Op het moment werkt hij aan zijn debuutalbum dat uit zal komen bij het eveneens debuterende Pitu Records. “In interviews riep ik tot nu toe dat hij vóór of ín de zomer uit zou komen. Maar dat is natuurlijk geen ideale timing dus het zou wel eens na de zomer kunnen worden.”

 


KV neemt bewust de tijd voor zijn debuut. Hij heeft door dat mensen er naar uitkijken en hij ze niet teleur kan stellen. “Mensen moeten je leren kennen. Ik hoor ook wel dat ik een nieuw geluid heb, daar moeten mensen aan wennen. Het album krijgt een heel vet, typisch KV-geluid. Ik ga dieper in op het concept van Mooi Kwaai Boi. Je moet dat zien als verhalen van een positieve snelle jongen; iemand die zijn kansen pakt en het beste uit het leven wil halen.” De beats op de plaat komen van vaste producer Sliscobars, maar ook enkele gasten zoals Big2. KV heeft al nummers opgenomen met Salah Edin, Jayh en wederom Big2.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12