VPRO’s Nederpopshow: Tim Knol en Blaudzun

Reserveer nu voor de afterparty

Casper Sikkema ,

Reserveer weer voor de opnames van VPRO’s Nederpopshow in TrouwAmsterdam. Woensdag 31 maart staan Tim Knol en Blaudzun (vervanger van All Missing Pieces) op de afterparty.

Reserveer nu voor de afterparty

Reserveer weer voor de opnames van VPRO’s Nederpopshow in TrouwAmsterdam. Woensdag 31 maart staan Tim Knol en Blaudzun op de afterparty.

Na het succesvolle feestje voor het vijftigjarige bestaan van de Nederlandse popmuziek vorig jaar, zet de VPRO nu met een serie van acht afleveringen de Nederlandse popmuziek opnieuw in de spotlight. Een bomvol televisieprogramma met als rode draad een muziekquiz moet de Nederlandse muziek de aandacht geven die het verdient. De presentatie is in handen van Eric Corton en naast de quiz komen zowel de nationale mainstream als underground in de vorm van optredens, sessies en reportages ruim aan bod. 

Tim Knol
Met zijn rootsy liedjes en een volgens veel recensenten gouden stem, brak Tim Knol dit jaar door naar het grote publiek. Zijn bij Excelsior verschenen debuutalbum ontving louter juichende recensies, net als zijn live-optredens. Puttend uit de niet bepaald hippe rootstraditie is zijn succes opmerkelijk. Niet alleen bij grijzende vijftigers met heimwee naar de jaren zestig en zeventig maar ook bij postmoderne jongens en meisjes in skinnyjeans weet Knol iets los te maken getuige zijn uitverkochte optredens door het hele land. Een Excelsior-allstarband met daarin onder meer Anne Soldaat en Matthijs Duivenbode (met wie hij ook de meeste liedjes schreef), verzorgt de begeleiding. Wie zei daar droomdebuut?

Blaudzun
De Vlaamse voorjaarsklassiekers zijn in volle gang, dus singer-songwriter Blaudzun is in topvorm. Dat maakt hem een meer dan waardige vervanger van All Missing Pieces op de Nederpopshow afterparty. De piepjonge Hagenezen moesten helaas afzeggen wegens ziekte. Blaudzun bracht onlangs zijn tweede album Seadrift Soundmachine uit, een warmbloedige, zwart-romantische plaat met zwierige maar intieme folkpopsongs. Denk Sixteen Horsepower, denk Beirut.

Genoeg reden om ook volgende week woensdag af te zakken naar de prachtige locatie TrouwAmsterdam voor een portie kwaliteitsmuziek van vaderlandse bodem.
Voor de opnames van de tv-show kunnen vrienden van 3VOOR12 deze week de € 5,- entreeprijs in de zak houden door een gratis plek te reserveren. Reserveer wel op tijd, er zijn maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Let ook goed op dat je je inschrijft voor de goede lijst. Wie zich inschrijft voor de tv-opnames is automatisch ook ingeschreven voor afterparty.

De deuren van TrouwAmsterdam gaan open om 19.30 uur.  De opnames beginnen om 20.00 uur. Belangrijk: kom op tijd. Laatkomers voor de opname van de uitzending komen er niet meer in. De afterparty (ca. 30 minuten per act) begint om 22.00 uur. De afterparty is gratis. Reserveer wel snel, want vol is vol!

Let op: door te reserveren maar niet te komen, verlies je het recht om voor de volgende opnames te reserveren.