Typhoon en New Cool Collective: “onze samenwerking voelt nog niet af” Typhoon en New Cool Collective: “onze samenwerking voelt nog niet af”

Rapper en jazzcollectief kondigen tiental nieuwe optredens aan

, Eelco Couvreur

Typhoon en New Cool Collective: “onze samenwerking voelt nog niet af”

Rapper en jazzcollectief kondigen tiental nieuwe optredens aan

Eelco Couvreur ,

Typhoon en New Cool Collective gaan een vervolg geven aan hun succesvolle samenwerking. De twee gaan wederom op toer en zullen onder andere Lowlands, Tivoli en Into The Great Wide Open aandoen.

Rapper en jazzcollectief kondigen tiental nieuwe optredens aan

Typhoon is niet zo’n voetbalman. Nadat wij vanochtend zijn voicemail inspraken neemt de rapper tijdens de eerste helft van Nederland – Denemarken contact met ons op. “Ik hoor de uitslag achteraf wel,” zegt hij. Niet iedereen raakt in de war van een pot voetbal.

Het was in eerste instantie bedoeld als eenmalig ding. Maar de synergie tussen rapper Typhoon en jazzcollectief New Cool Collective bleek van een dusdanige aard, dat stoppen domweg zonde zou zijn. “We hebben het zo tof met elkaar,” verklaart Glenn de Randamie alias Typhoon. “Voor ons gevoel is het nog niet af en zit er nog veel meer in. Bovendien werkt het perfect op de festivals die er aan zitten te komen.” En dus mogen we de gouden combinatie deze zomer aanschouwen op plekken als Lowlands en Into The Great Wide Open. Als afsluiter worden in het najaar diverse poppodia aangedaan.

Bij de aangekondigde optredens zal het volgens de Randamie blijven. De heren gaan niet opnieuw de studio in en een opvolger van de Chocolade EP hoeven we niet te verwachten. “We hebben allebei een heel druk schema, dat maakt het lastig om samen de studio in te duiken. We willen gewoon plezier maken tijdens de optredens. Er ontstaat genoeg nieuw materiaal tijdens de repetities.”

Als we Typhoon spreken staat hij op het punt te vertrekken richting Oerol waar hij met Muppet Stuff, Fakkelbrigade én New Cool Collective op zal treden. “Ik heb inderdaad een druk schema maar het kost me geen moeite om scherp te blijven. Als je mag spelen met zulke inspirerende muzikanten, raak je niet zo snel vermoeid.” Enig nadeel is dat er tussen alle optredens door weinig tijd overblijft om die beloofde soloplaat op te nemen. “Ik heb genoeg ideeën, maar die zullen pas na de zomer vorm gaan krijgen. Maar zodra er iets concreets is, zijn jullie de eersten die het horen.”

Kijk hier voor alle speeldata van Typhoon en New Cool Collective.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12