Ook Fresku, The Black Atlantic en The Madd genomineerd voor de 3VOOR12AWARD Ook Fresku, The Black Atlantic en The Madd genomineerd voor de 3VOOR12AWARD

Alle namen bekend, 9 september uitreiking

, Fiona Fortuin

Ook Fresku, The Black Atlantic en The Madd genomineerd voor de 3VOOR12AWARD

Alle namen bekend, 9 september uitreiking

Fiona Fortuin ,

Op 9 september wordt de zevende 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie volgt De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle en Voicst op? Het lijkt nog ver weg, maar deze week onthullen we in 3VOOR12RADIO toch al de twaalf genomineerden.

Alle namen bekend, 9 september uitreiking

Op 9 september wordt de zevende 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie volgt De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle en Voicst op? Het lijkt nog ver weg, maar deze week onthullen we in 3VOOR12RADIO toch al de twaalf genomineerden. In de uitzending van donderdag belde Eric Cortons invaller Annemieke Schollaardt met de laatste drie genomineerden.

The Madd, genomineerd met The Madd Are Pretty Quick
Beetje leuk de jaren zestig nadoen, dat werd The Madd wel eens verweten na hun debuut Ongeneeslijk Beat met covers uit die tijd. Maar met de opvolger The Madd Are Pretty Quick laat de Rotterdamse band horen ook zelf zeer deskundig te zijn in het schrijven van aanstelijke beatpop-songs. Wanneer Annemieke hem belt, draait zanger/gitarist Dave von Raven net een plaatje, vergezeld van een glas witte wijn. “Wij genomineerd voor een 3VOOR12 Award? Wauw, dat is echt super cool. En dat op de donderdagavond, met mijn wijntje, wie had dat verwacht man.”

The Black Atlantic, genomineerd met Reverence for Fallen Trees
Soms helpt het om eerst iets gratis weg te geven. Zo deed The Black Atlantic dat met het debuutalbum Reverence for Fallen Trees. Zanger Geert van der Velde: “Voor ons werkte dat in elk geval. Vorig jaar augustus brachten we ons album uit op het Utrechtse label Beep! Beep! Zij hebben het album toen in samenwerking met Mininova op de torrentsite gezet als gratis download. Toen is het voor ons begonnen.” Sindsdien reist de folkband de wereld rond met hun fluisterpop en vanaf nu met als extra bagage een 3VOOR12 Award nominatie. Van der Velde: “Wow, wat tof.”

Fresku, genomineerd met Fresku
Op 19 december 2008 plaatst Fresku de solotrack Brief aan Kees op internet: een open sollicitatie aan het adres van Top Notch labelbaas Kees de Koning. Missie bereikt: een half jaar later behoort Fresku tot de Top Notch stal. Afgelopen april was daar zijn titelloze debuut vol met universele emoties, waarbij de boodschap a-typisch eerlijk is.

Met dit trio zijn nu alle genomineerden bekend, lees meer in dit artikel.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12