Kyteman en leden van Voicst, Soulwax, Calexico op nieuwe album About Kyteman en leden van Voicst, Soulwax, Calexico op nieuwe album About

Tweede album Rutger Hoedemaekers na de zomer uit

, Erik Zwennes

Kyteman en leden van Voicst, Soulwax, Calexico op nieuwe album About

Tweede album Rutger Hoedemaekers na de zomer uit

Erik Zwennes ,

Rutger Hoedemaekers aka About brengt dit jaar zijn tweede album uit. De plaat moet voor de zomer af zijn en erna uitkomen. Vooralsnog hebben Kyteman, Tjeerd Bomhof (Voicst), Soulwax drummer Steve Slingeneyer, Thomas Azier en de bassist van Calexico, Volker Zander meegewerkt aan de plaat.

Tweede album Rutger Hoedemaekers na de zomer uit

Rutger Hoedemaekers, ook bekend als About, heeft dit jaar al zijn pijlen gericht op zijn tweede album. Deze plaat moet voor de zomer af zijn en erna uitkomen. Vooralsnog hebben Kyteman, Tjeerd Bomhof (Voicst), Soulwax drummer Steve Slingeneyer, Thomas Azier en de bassist van Calexico, Volker Zander meegewerkt aan de plaat. Hoedemaekers vertelt dat er waarschijnlijk nog enkele bijdragen bijkomen.

Sinds de release van het debuutalbum, getiteld Bongo, is Hoedemaekers al bezig met de opvolger. Tussendoor maakte hij een plaat met Voicst, tourde hij een jaar met ze, produceerde hij de plaat van Lucky Fonz III en vier nummers van het debuutalbum van I Kissed Charles. Nu is het echt tijd voor zijn eigen album. “Het is pittig om de huur te betalen. Ik doe er nu niets meer naast dus heb ik geen inkomsten.”

About heeft nog geen label voor de tweede plaat. Het debuut kwam uit bij Cock Rock Disco, maar dit was dan ook een heftige elektronische plaat. De nieuwe About sound is veel meer bandgeoriënteerd en zal live ook door een band worden gespeeld. “Met mij incluis zal er vier man op het podium staan, ik verklap nog even niet wie mijn bandgenoten zijn.” Hoedemaekers is benieuwd hoe zijn nieuwe geluid wordt ontvangen. “Ik maak nu drie of vier nummers helemaal af en ga dan shoppen voor een label. Tot na de zomer.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12