Song van het Jaar: de keuze van St.Paul Song van het Jaar: de keuze van St.Paul

"Er zijn weinig nummers die meer verenigen dan Sterrenstof”

, Sander Kerkhof

Song van het Jaar: de keuze van St.Paul

"Er zijn weinig nummers die meer verenigen dan Sterrenstof”

Sander Kerkhof ,

De stembussen zijn nog steeds open! 16 december wordt de Song van het Jaar 2010 bekend gemaakt, en tot 13 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg dj St.Paul naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs.

"Er zijn weinig nummers die meer verenigen dan Sterrenstof”

De stembussen zijn nog steeds open! Op 16 december wordt de Song van het Jaar 2010 bekend gemaakt, en tot 13 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg dj St.Paul naar zijn vijf favorieten in de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify, dank @joris_stereo). St.Paul is de man van dansavonden Pop-O-Matic, Helter Skelter, Anarchy In The Woo en de Avond van het Kippenvel (op 18 en 19 december in Tivoli De Helling). Verder presenteert hij wekelijks een eigen programma op KX Radio en maakt voor Met Michiel iedere twee weken een minimix van zijn nieuwe favorieten.

St. Paul vond 2010 een goed popjaar. Maar dan wel voor de huiskamer, met je eigen koptelefoon, onder vrienden en voor de indie-avondjes voor honderd man. “De zoektocht naar nieuwe muziek op internet is een feest omdat die nooit ophoudt. Het nadeel is wel dat er weinig nummers echt grote hits worden. Ik ben ook een hippie, ik hou er van als iets een evergreen wordt. En op dat gebied was het een vreselijk mager jaar, zeg maar, links van de pop. Maar voor de liefhebberitis was het een feest, en dan specifiek op nationaal gebied.”

De Jeugd van Tegenwoordig – Sterrenstof
“De keuze voor mijn favoriete nummer was nog nooit zo makkelijk. Iedereen roept altijd maar dat de Jeugd zo grappig is. Een banaan is geel. Tuurlijk zijn ze grappig, maar bovenal retegoed. Ik haat muziek om te lachen. De Jeugd van Tegenwoordig heeft het allemaal. Ze zijn de fab four van Nederland. Dit is echt een masterstroke. Het zette veel mensen in eerste instantie op het verkeerde been, maar uiteindelijk draait dat allemaal bij. Ook in de clubs is dit met afstand de grootste hit van het moment. Er zijn weinig meer verenigende songs dan Sterrenstof.”

James Blake - Limit to your Love
“Het is niet makkelijk om een eigenzinnig artiest als Feist te coveren, maar James Blake geeft er precies de juiste ruimtelijke invulling aan. Zelfs de stiltes in dit nummer zijn mooi.”

Jack Peñate - Pull My Heart Away
“Is dit niet van vorig jaar? Hoe dan ook is het tweede album van Jack Peñate een opmerkelijke revelatie. Credits moeten ook naar Paul Epworth, de producer van het moment en go-to guy als het om verse pop gaat. Zie het ook door de band zelf nooit meer geëvenaarde Banquet van Bloc Party of nu weer die prachtige nieuwe single van Adele.”

Moss - I Apologise (Dear Simon)
“Over tweede albums gesproken! Dit mag toch met een gerust hart het jaar van Moss genoemd worden. En wat stonden ze er op Lowlands. De band wordt altijd maar vergeleken met Vampire Weekend, maar ik hoor duizend maal liever Never be Scared / Don't be a Hero dan dat stuurloze vehikel dat Vampire Weekend dit jaar afleverde als album.”

Teenage Fanclub - Baby Lee
“Ik vind het knap als een favoriete band na jaren ineens met een single komt die na de eerste beluistering al gelijk tot de beste nummers uit hun hele oeuvre behoort. Het staat niet voor niks ook op de Kippenvel compilatie. Een klassieke popsong. Dit is wat we willen horen met kerst.”

De Song van het Jaar bestaat 25 jaar. Beluister nu de speciale Spotify playlist met ruim 2000 tracks. Breng hier je stem uit op de Song van het Jaar 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12