Song van het Jaar: de keuze van Giel Beelen Song van het Jaar: de keuze van Giel Beelen

"Ik vind The xx eigenlijk iets te VPRO"

, Ingmar Griffioen

Song van het Jaar: de keuze van Giel Beelen

"Ik vind The xx eigenlijk iets te VPRO"

Ingmar Griffioen ,

De stembussen zijn nog steeds open! 16 december wordt de Song van het Jaar 2010 bekend gemaakt, en tot 13 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg 3FM dj en muziekverslinder Giel Beelen naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs.

"Ik vind The xx eigenlijk iets te VPRO"

De stembussen zijn nog steeds open! Op 16 december wordt de Song van het Jaar 2010 bekend gemaakt, en tot 13 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg 3FM dj Giel Beelen naar zijn vijf favorieten in de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify, dank @joris_stereo). Giel Beelen is naast 3FM boegbeeld all-round muziekverslinder, en onder meer actief als tafelheer bij DWDD en presentator van ons clipprogramma Afzien?!.

Band Of Skulls - I Know What  I Am
"Ten eerste omdat dit natuurlijke een beregoeie plaat is. En het was tevens met afstand het beste optreden in mijn ochtendshow in 2010. En ik heb echt heel veel bands in de ochtendshow gehad... Die gasten waren echt vaag; er viel niet mee te communiceren omdat ze te verrot waren. Maar toen ze begonnen te spelen was het zo strak, net alsof de plaat op stond."

Far East Movement - Like A G6
"Ik kende het origineel al en deze van Far East Movement is echt een knaller. Ik vind dit zo goed, dat de kans groot is dat die in 2011 weer op mijn lijstje komt."

Pendulum - Watercolour
"Ja, ik heb ze ook op Lowlands meegemaakt en in de aanloop er naartoe. Ik moet zeggen dat ik heel blij word zodra er drum ´n´ bass gedraaid kan worden op de radio. Daar ben ik echt groot fan van. Het mooie is dat ook vrachtwagenchauffeurs die naar me luisteren dit een te gekke plaat vinden. Het rockt natuurlijk ook enorm en is hun meest radiovriendelijke nummer ooit. Lekker bombastisch, daar hou ik van."

The xx - Islands
"Eerlijk gezegd ben ik normaal niet zo snel van dit soort liedjes; een beetje neuzelig, politiek correct en - met alle respect - toch een beetje VPRO. Maar dit is echt een groeiplaatje, die onderhuids gaat zitten. Ik moet eerlijk zijn: hij was al weken uit, toen het kwartje viel. Als dit nummer je te pakken heeft, laat het je ook niet meer los."

Cee-Lo Green - Fuck You

"Die laatste was echt moeilijk, ik had er wel twaalf waar ik uit moest kiezen. Ik heb toch voor deze gekozen, omdat ik denk dat het er eentje is die wel gaat overleven. Nu ben je hem in december een beetje zat, maar over twee, drie jaar besef je dat dit een classic is. Het gebeurt maar heel weinig dat er een plaat uitkomt en dat je meteen weet: dit is de nieuwe nummer 1."

De Song van het Jaar bestaat 25 jaar. Beluister nu de speciale Spotify playlist met ruim 2000 tracks. Breng hier je stem uit op de Song van het Jaar 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12