Salah Edin: "Wilders wilde samen een rapnummer opnemen" Salah Edin: "Wilders wilde samen een rapnummer opnemen"

Politicus 'hoopte zo rechtszaak om gebruik foto te schikken'

, Ingmar Griffioen

Salah Edin: "Wilders wilde samen een rapnummer opnemen"

Politicus 'hoopte zo rechtszaak om gebruik foto te schikken'

Ingmar Griffioen ,

Geert Wilders heeft Salah Edin aangeboden samen een rapnummer op te nemen om zo de aanklacht tegen hem 'te schikken'. Volgens de rapper deed Wilders het opmerkelijke aanbod in gesprek met zijn advocaat. Edin spande een proces aan wegens het gebruik van zijn foto in Wilders' film Fitna en weigerde. "Hij staat niet bekend als artiest en is niet iemand waarmee ik geassocieerd wil worden."

Politicus 'hoopte zo rechtszaak om gebruik foto te schikken'

Geert Wilders heeft Salah Edin aangeboden samen een rapnummer op te nemen om zo de aanklacht tegen hem 'te schikken'. Volgens de Alphense rapper deed Wilders het opmerkelijke aanbod in het eerste gesprek met de advocaat van Edin. De rapper had een proces aangespannen wegens het oneigenlijk gebruik van zijn foto in Wilders' film Fitna. Edin: "Mijn antwoord was duidelijk: nee. Voor hem is het misschien een grapje, voor mij is het wel serieus. Hij staat niet bekend als artiest en is niet iemand waarmee ik geassocieerd wil worden."

Dat laatste bleek niet bepaald te voorkomen. "Nee, dat is wel lastig. Het is nu twee jaar geleden en er wordt nog steeds over gesproken. En nu komt het weer naar boven. Ik gun hem die promotie niet." Niettemin is de rapper daar zelf verantwoordelijk voor. In een interview met tv-zender MTNL (bekijk het fragment vanaf 2.53) onthulde Edin zelf de rap-wens van Wilders. "Het interview ging eerst helemaal niet die kant op. Toen kwamen we er toch op. Heel Nederland kent dat verhaal van die rechtzaak, maar niet wat er aan vooraf is gegaan."

Wilders' plan ging niet door en de rechter veroordeelde hem tot betaling van 3.000 euro aan de rapper en 5.000 euro aan fotograaf Ilja Meefout. Wat volgens de rapper ook bijna niemand weet, is dat er nog een rechtszaak en een veroordeling van Wilders op volgde. "Wilders klaagde me aan voor een uitspraak die ik deed in een interview op Zoomin TV. Ze vroegen of ik liever wilde dat hij door zijn hoofd of zijn knieën geschoten zou worden. Ik wens hem dat helemaal niet toe, maar moest kiezen en zei toen knieën." Wilders diende vervolgens een aanklacht in tegen Edin.

Het kwam in die kwestie niet tot een rechtszaak, volgens Edin omdat de Alphense politie het 'niet zo interessant' vond, maar leidde wel tot een andere procedure. Edin: "Hij had in de rechtszaal gezegd dat hij mij niet kende. Maar toen ik voor deze zaak op het bureau in Alphen moest komen, kwam ik erachter dat de aanklacht al twee maanden eerder was ingediend en dus voor de rechtszaak over mijn foto in Fitna. Hij kende mij dus wel. Daarop ben ik een bodemprocedure gestart en toen moest hij weer 1500 euro betalen."

De juridische ontmoetingen met Geert Wilders komen terug in de titel van Edins volgende album: WOII. "Het heeft vele betekenissen. Het staat voor 'Willen Overleven voor de tweede keer', 'Werk en Onderneming voor de tweede keer', 'Wetenschap en Onderzoek voor de tweede keer', 'Willem Oltmans de tweede' en 'Wilders Overwinning voor de tweede keer'." WOII, zijn tweede Nederlandstalige plaat, is volgens Edin al helemaal af en moet in april uitkomen bij TopNotch. Ondertussen is hij te zien in de Nederlandse gangster-serie Penoza. De Alphenaar speelde ook in een nieuwe film en leverde net de synopsis in voor een nieuwe serie. "Dat is nog niet concreet. Maar als het doorgaat, gaat mijn eerste zelf geschreven tv-serie hopelijk nog dit jaar van start."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12