Nicole Bus, Kalibwoy, Ethereal en Individualism winnen jubileumeditie Grote Prijs Nicole Bus, Kalibwoy, Ethereal en Individualism winnen jubileumeditie Grote Prijs

Vooral winst metalband bij Rock/Alternative verrast

, Ingmar Griffioen

Nicole Bus, Kalibwoy, Ethereal en Individualism winnen jubileumeditie Grote Prijs

Vooral winst metalband bij Rock/Alternative verrast

Ingmar Griffioen ,

Zaterdag streden vierentwintig finalisten in de afgeladen zalen van Paradiso en Melkweg om de Grote Prijs van Nederland. De winnaars in de vier muziekcategorie├źn zijn: Nicole Bus (Singer/Songwriter), Kalibwoy (Hiphop), Ethereal (Rock/Alternative) en Individualism (Dance/Producers). Ze winnen onder meer 5.000 euro, studiotijd, professionele coaching en festivaloptredens.

Vooral winst metalband bij Rock/Alternative verrast

Zaterdag streden vierentwintig finalisten in de afgeladen zalen van Paradiso en Melkweg om de Grote Prijs van Nederland. De winnaars in de vier muziekcategorieën zijn: Nicole Bus (Singer/Songwriter), Kalibwoy (Hiphop), Ethereal (Rock/Alternative) en Individualism (Dance/Producers). Ze winnen onder meer 5.000 euro, studiotijd, professionele coaching en festivaloptredens als Parkpop, Extrema, Folkwoods en Hiphop in Duketown. Ook presenteren ze zich op vrijdag 14 januari tijdens de Grote Prijs showcase op EuroSonic/Noorderslag in Groningen.

Deze 25ste editie stond in het teken van het zilveren jubileum met gastoptredens van diverse oud-winnaars en de presentatie van het boek '25 jaar Grote Prijs'. 3VOOR12/Amsterdam volgde de Grote Prijs van a-z en deed in woord en beeld verslag van de vier finales. Traditiegetrouw koos het publiek in drie van de vier finales voor een andere winnaar dan de jury en vooral de winst van metalband Ethereal baarde opzien. In de 25-jarige historie van de Grote Prijs kwamen aardig wat gitaarbands voorbij, maar nog nooit won een (melodische) metalband.

De uitslagen van de Grote Prijs van Nederland 2010:
Singer/Songwriter

Winnaar Grote Prijs Singer/Songwriter: Nicole Bus
MCN Publieksprijs: Case Mayfield
SAE Institute Beste Muzikantprijs: Geronimo Latumeten (toetsenist Aïscha) 

Lees het verslag van 3VOOR12/Amsterdam.


Hiphop
Winnaar Grote Prijs Hiphop: Kalibwoy
MCN Publieksprijs: Boef en de Gelogeerde Aap
SAE Institute Beste Muzikantprijs: Boef (producer/dj Boef en de Gelogeerde Aap) 

Lees het verslag van 3VOOR12/Amsterdam.

Rock/Alternative
Winnaar Grote Prijs Rock/Alternative: Ethereal
MCN Publieksprijs: The Fudge
SAE Institute Beste Muzikantprijs: Uri Dijk (toetsenist Ethereal) 

Lees het verslag van 3VOOR12/Amsterdam.

Dance/Producers

Winnaar Grote Prijs Dance/Producers: Individualism
MCN Publieksprijs: Individualism 

Lees het verslag van 3VOOR12/Amsterdam.

Meer over de Grote Prijs vind je op de website en de jubileumsite. Het jubileumalbum is gratis te downloaden op Bandcamp. Verder lees je dus alles in het dossier van 3VOOR12/Amsterdam.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12