Case Closed: Stichting Brein en Mininova treffen schikking Case Closed: Stichting Brein en Mininova treffen schikking

Mininova kiest eieren voor geld

, Tomas Delsing

Case Closed: Stichting Brein en Mininova treffen schikking

Mininova kiest eieren voor geld

Tomas Delsing ,

Stichting Brein en torrentsite Mininova hebben een schikking getroffen in het hoger beroep dat de site aantekende tegen de uitspraak van de rechtbank van Utrecht van augustus 2009, zo meldt de auteursrechtenorganisatie. Hiermee wendt de site een schadeclaim van Brein af.

Mininova kiest eieren voor geld

Stichting Brein en torrentsite Mininova hebben een schikking getroffen in het hoger beroep dat de site aantekende tegen de uitspraak van de rechtbank van Utrecht van augustus 2009, zo meldt de auteursrechtenorganisatie op haar website. Mininova betaalt een onbekend bedrag aan Brein en belooft zich verder aan de uitspraak van de rechter te houden. Hiermee wendt de site een schadeclaim van Brein af.

De rechtbank van Utrecht bepaalde vorig jaar dat Mininova zich weliswaar niet actief schuldig maakte aan schending van auteursrecht, maar dit wel faciliteerde. Hierop werd de site gemaand de links naar auteursrechtelijk beschermde bestanden te verwijderen, op straffe van een dwangsom van maximaal vijf miljoen euro. De site tekende hoger beroep tegen de uitspraak aan, maar kiest nu eieren voor zijn geld. "Mininova is niet de enige site die we in de lucht hebben", zegt directeur Erik Dubbelboer. "We willen dit liever zo goed mogelijk afsluiten en onze prioriteiten kunnen verleggen."

De schikking betekent niet dat Mininova offline gaat. De verwijzingen naar auteursrechtelijk beschermde bestanden werden al eerder verwijderd, zodat alleen nog legale, door partners geüploade bestanden te vinden zijn. "Alles wordt van tevoren gecontroleerd en met toestemming van de rechthebbenden geplaatst", legt Dubbelboer uit. "Er staan nog hele mooie dingen tussen." Nadat Mininova in hoger beroep ging tegen de uitspraak van de rechtbank, kondigde Brein aan met een schadeclaim namens bij de stichting aangesloten gedupeerden te komen. Die claim is nu van de baan. Dubbelboer: "De zaak is hiermee afgesloten."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12