Akkachar gaat dubstep rammen in de Noorderslag kelder Akkachar gaat dubstep rammen in de Noorderslag kelder

Producer brengt ep Swindle en twee nieuwe mixtapes uit

, Ingmar Griffioen

Akkachar gaat dubstep rammen in de Noorderslag kelder

Producer brengt ep Swindle en twee nieuwe mixtapes uit

Ingmar Griffioen ,

Je stond misschien op zijn dubstep te springen op festivals als Amsterdam Dance Event of Roffest en anders kun je op Noorderslag in de herkansing, want Akkachar sluit daar de dubstep-kelder af. Chafik Chennouf, zoals de dj/producer echt heet, heeft ondertussen ook grote plannen met zijn label Rwina en dropt vandaag de eerste van twee mixtapes op 3VOOR12.

Producer brengt ep Swindle en twee nieuwe mixtapes uit

Je stond misschien op zijn dubstep te springen op festivals als Amsterdam Dance Event of Roffest. Of je kent hem van de vele mixen die hij op verzoek leverde, zoals deze voor Viral Radio? Anders kun je op Noorderslag in de herkansing, want Akkachar sluit daar de dubstep-kelder af. Chafik Chennouf, zoals de dj/producer echt heet, heeft ondertussen ook grote plannen met zijn label Rwina en dropt vandaag de eerste van twee mixtapes op onze luisterpaal.

Hij baarde met Rwina Records al opzien met releases van de Amerikaanse producers Starkey, Noah D en Eprom en de Britten Taz Buckfaster, Terror Danjah en SRC. Deze maand nog brengt hij van Rachet de ep Hyper Dimention uit vol 'peak-time dubstep met een grimey edge'. Begin 2011 volgt een ep van het 22-jarige Britse talent Swindle. Volgens Chafik is Swindle steeds populairder aan het worden. "Hij heeft ook beats gemaakt voor die indo-chick van de Sugababes. Zijn producties zijn best wel breed en gaan van up-tempo grime tot mainstream top 40 shit in de UK."

Swindle heeft dit jaar al een ep uitgebracht op Mu. Chennouf: "Airmiles was best wel een hit. Het gaat echt keihard, iedereen draait hem. Zijn muziek is ook wel aanstekelijk, hij is een uitstekende toetsenist en maakt waanzinnige beats. Ik ben blij dat ik hem kon strikken voor een ep. In Engeland wordt hij al goed opgepikt, nu is het tijd voor hier. Ik zie deze jongen binnen een half jaar hele grote shows pakken."

Eerst zijn er twee releaseparty's met Swindle: op vrijdag 17 december een Rwina labelnight als Rubbadub special in de Sugar Factory met naast Swindle en Akkachar, ook Cinnaman en Karimoo en zaterdag 18 december in de Willemeen in Arnhem een Sub City special met ook Gomes, Nicon en Gemineye. "En er zitten nog meer avonden in de planning voor in 2011. Verder zijn we bezig met een Australische en Nieuw-Zeelandse tour. Echt gruwelijk dat daar belangstelling voor is. We kregen ook een verzoek om een radioshow te hosten in Nieuw-Zeeland."

Op Noorderslag sluit Akkachar af samen met Rotterdammer Nicon, die hij kent van Subway Recordings. "We zijn goede vrienden en zitten samen bij distributeur Triple Vision. We voelen elkaar goed aan. Ik ben wat meer grimey en hiphop-georiënteerd, hij is meer van de 'kapotgaan' dubstep. We draaien back-to-back - dus om de twee platen - en ik denk dat we echt gaan rammen. Niet teveel nadenken en gewoon echt beuken in die kelder."

Zelf brengt Akkachar eerst in 2011 zijn eerste single uit op Subway: Neon Swagga/Around Driouch. Ook liggen er nog de nodige tracks, remixes en andere projecten op de plank. En de jonge producer heeft een mixtape in twee delen gemaakt: "Eentje die wat meer 140 BPM georiënteerd is en alle kanten op gaat en één tussen de 70 en 80 bpm, die meer in de hiphop- en experimentele elektronische hoek zit."

Vandaag vind je de eerste mixtape online, en nu volgt deel 2 op 3VOOR12.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12