25 Jaar Song van het Jaar: 2000 25 Jaar Song van het Jaar: 2000

Krezip verrast met eerste plaats

, Gijsbert Kamer

25 Jaar Song van het Jaar: 2000

Krezip verrast met eerste plaats

Gijsbert Kamer ,

De Song van het Jaar is jarig. In 1985 was de eerste, donderdag 16 december vindt de uitzending van dit jaar plaats. Gijsbert Kamer van de Volkskrant duikt de komende maand voor 3VOOR12 in het immense Song van het Jaar archief.

Krezip verrast met eerste plaats

De Song van het Jaar is jarig. In 1985 was de eerste, donderdag 16 december vindt de uitzending van dit jaar plaats. Gijsbert Kamer van de Volkskrant duikt de komende maand voor 3VOOR12 in het immense Song van het Jaar archief. Voor tijdens het lezen: de grote Song van het Jaar shuffle playlist op Spotify. 2017 tracks, vijf dagen. Stemmen kan hier. Alles over de Song van het Jaar vind je hier.

Vijftien jaar bestond de Song Van Het Jaar competitie in 2000. Vijftien jaar waarin het Hitteam zijn uiterste best had gedaan de beste, kwalitatief meest hoogstaande nummers te selecteren. De voorselectie bestond ieder jaar vooral uit die plaatjes die je nergens anders hoorde en jarenlang werd het Hitteam voor hun inspanning beloond met een top tien waarin vooral plaatjes stonden waar de VPRO dj’s het alleenrecht op hadden.

En dan is het 2000, en wordt aflevering zestien van de Song Van Het Jaar georganiseerd. Wat staat er dat jaar op 1? De band die dat jaar samen met Jody Bernal en Anastacia ook de grootste hit scoorde. Maar waar Bernal en Anastacia niet genomineerd werden, om redenen die een beetje VPRO-luisteraar zelf wel kan bedenken, stond die andere band wel in de lijst.

En dat hebben ze geweten. Krezip, want daar heb ik het over, behaalde de eerste plaats met I Would Stay, alle inspanningen van het Hitteam ten spijt om de luisteraar op te voeden met in feedback gedrenkte gitaren, hippe beats, knetterende jungle en duistere hiphop.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12