Voorlopig vergunning Stubnitz voor aankomend weekend Voorlopig vergunning Stubnitz voor aankomend weekend

Feest Earthdance test voor aankomende evenementen

, Fiona Fortuin

Voorlopig vergunning Stubnitz voor aankomend weekend

Feest Earthdance test voor aankomende evenementen

Fiona Fortuin ,

Sinds twee weken ligt de internationale partyboot Stubnitz weer in de haven van Amsterdam, maar tot nu toe is er nog weinig gefeest. De reden: de nodige vergunningen zijn nog niet rond. Vandaag is bekend gemaakt dat er één is afgegeven, maar wel alleen voor dit weekend. De politie wil eerst zicht hebben op veiligheid en toezicht, voordat de volgende vergunningen worden verstrekt.

Feest Earthdance test voor aankomende evenementen

Sinds twee weken ligt de internationale partyboot Stubnitz weer in de haven van Amsterdam, maar tot nu toe is er nog weinig gefeest. De eerste geplande evenementen heeft de organisatie moeten afzeggen. De reden: de nodige vergunningen zijn nog niet rond. Vandaag is bekend gemaakt dat er één is afgegeven, maar wel alleen voor dit weekend.

Het feest van Earthdance aankomende vrijdag moet uitwijzen of de Stubnitz ook de vergunning voor de daaropvolgende events krijgt. “Dit weekend zal bekeken worden hoe het gesteld is met de veiligheid en het toezicht. Op basis daarvan nemen we een verder besluit”, vertelt woordvoerder Iris Reshef van de gemeente Amsterdam.

In het verleden heeft de Stubnitz weinig problemen rondom de aanvraag ondervonden. Het gerucht gaat dat tijdens een bezoek afgelopen november aan de Oost-Duitse vissersboot de politie heeft geconstateerd dat de bezoekers aldaar iets te recreatief met drugsgebruik omgaan en het toezicht daarop dus te wensen overlaat.  Zonder al te veel woorden wordt dit door de woordvoerder van de gemeente Amsterdam bevestigd.

Naar verluidt kleurt het financiënboekje van de Stubnitz inmiddels flink rood wegens het moeten afzeggen van eerdere evenementen. Om die reden houdt vanavond in de Melkweg een club dj’s een benefiet om de boot drijvende te houden. De bedoeling is dat de boot nog tot 1 december in Amsterdam ligt aangemeerd.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12