Toekomst Face Tomorrow onzeker na opstappen bandleden Toekomst Face Tomorrow onzeker na opstappen bandleden

“Alle ‘thirty-something’ twijfels kwamen samen”

, Tomas Delsing

Toekomst Face Tomorrow onzeker na opstappen bandleden

“Alle ‘thirty-something’ twijfels kwamen samen”

Tomas Delsing ,

Met het opstappen van gitarist Marc Nolte en deelname van zanger Jelle Schrooten aan 'Wie is Di-Rect?' leek de Rotterdamse band Face Tomorrow ten dode opgeschreven. Inmiddels lijkt er iets van optimisme te zijn teruggekeerd.

“Alle ‘thirty-something’ twijfels kwamen samen”

Het rommelt in de Rotterdamse band Face Tomorrow. Gitarist Marc Nolte verlaat de vijfkoppige groep om zich toe te kunnen leggen op zijn fotocarrière, terwijl zanger Jelle Schrooten zich kandidaat stelde om de vacante plek in de Haagse band Di-Rect op te vullen. Hij deed mee aan het tv-programma ‘Wie is Di-Rect?’ De doodssteek voor de band, of een nieuw begin?

Even stond het voortbestaan van de twaalf jaar oude groep op losse schroeven. Ook drummer Sjoerd van der Knoop had zijn moment van twijfels: “Als je hoort dat je gitarist stopt en je zanger misschien verder gaat met een andere band, dan ga je je bezinnen over je toekomst. Alle ‘thirty-something twijfels’ komen samen: kinderen, huisje-boompje-beestje en carrière of toch verder gaan met de band?”

Inmiddels lijkt de grootste horde wel genomen door de Rotterdammers: “Jelle stopte al vrij snel met het tv-programma. Het was voor hem vooral een goede manier om eens te kijken hoe het er aan toe gaat bij een ‘grote’ band als Di-Rect, maar nu concentreren we ons allemaal weer volledig op Face Tomorrow. Natuurlijk sloeg het nieuws in als een bom, maar dat is allemaal goed uitgepraat. We balen flink van het vertrek van Marc, maar respecteren zijn keuze.”

Met het vizier op de toekomst gericht, zijn de overgebleven bandleden ambitieus als nooit tevoren. Er wordt naarstig gezocht naar een nieuwe gitarist en ondertussen hard gewerkt aan een nieuw album, dat in het voorjaar klaar moet zijn. “We zijn rond de tafel gaan zitten en hebben een lijst gemaakt met daarop acht kandidaat-gitaristen. Inmiddels is daar nog één persoon van over. Natuurlijk moeten we kijken of het klikt, muzikaal en persoonlijk, maar het ziet er positief uit. We hadden natuurlijk ook een ‘Wie is Face Tomorrow?’ kunnen organiseren”.

Het lijkt een strakke planning, een nieuw bandlid vinden en een plaat opnemen in een paar maanden tijd. Maar dat zou geen probleem moeten zijn. Integendeel: “We hebben wel een duidelijk doel nodig, een stok achter de deur. Dit is de strakste planning die we ooit hebben gehad, maar het schrijven gaat met z’n vieren een stuk sneller. Een bandlid minder is ook een mening minder, dus die plaat is op tijd af.”

Het heeft er even slecht uitgezien, maar inmiddels heeft de band er naar eigen zeggen weer het volste vertrouwen in. “Face Tomorrow is weer springlevend,” verklaart Van Der Knoop optimistisch.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12