Todays Art directeur van zijn bed gelicht door antiterreureenheid

Olof van Winden gearresteerd op verdenking van opruiing

Tomas Delsing ,

Olof van Winden, oprichter en directeur van het Haagse muziekkunstfestival Todays Art, is zaterdag 12 september ’s ochtends gearresteerd op verdenking van opruiing. Dit bevestigen Politie Haaglanden en Van Winden zelf tegenover 3VOOR12.

Olof van Winden gearresteerd op verdenking van opruiing

Olof van Winden, oprichter en directeur van het Haagse muziekkunstfestival Todays Art, is zaterdagochtend 12 september door een antiterreureenheid van zijn bed gelicht en meegenomen voor verhoor. Dit bevestigen Politie Haaglanden en Van Winden zelf tegenover 3VOOR12.

De organisator zou zich schuldig hebben gemaakt aan opruiing. Op promotieposters van het festival is te zien hoe prominente gebouwen in de Hofstad het doelwit zijn geworden van terroristische aanslagen. Ook is op internet een filmpje te zien waarin Sacha de Boer in het journaal verslag doet van de aanslagen. Na verhoor stond Van Winden dezelfde middag weer op straat.

Wat er verder gaat gebeuren is nog onduidelijk. “De zaak ligt inmiddels bij het Openbaar Ministerie (OM). Daar zal gekeken worden of verdere stappen tegen de heer Van Winden ondernomen zullen gaan worden”, aldus een politiewoordvoerder.

Tot er meer duidelijkheid is van het OM wil Van Winden verder niet ingaan op de kwestie.