Ontwerpbureau Hotel stopt Ontwerpbureau Hotel stopt

Kees de Koning: “Ik heb bewondering voor hun keuze”

, Fiona Fortuin

Ontwerpbureau Hotel stopt

Kees de Koning: “Ik heb bewondering voor hun keuze”

Fiona Fortuin ,

Ontwerpbureau Hotel sluit zijn deuren. Na negen jaar besluiten Thijs Remie, Jay Sunsmith en Ferry van Zijderveld hun samenwerking te beëindigen. Hotel is verantwoordelijk voor opvallende hoezen van voornamelijk Top Notch releases als DuvelDuvel, Opgezwolle, Jawat en Typhoon.

Kees de Koning: “Ik heb bewondering voor hun keuze”

Ontwerpbureau Hotel sluit zijn deuren. Na negen jaar besluiten Thijs Remie, Jay Sunsmith en Ferry van Zijderveld hun samenwerking te beëindigen. Hotel is verantwoordelijk voor opvallende hoezen van voornamelijk Top Notch releases als DuvelDuvel, Opgezwolle, Jawat, Typhoon, maar ook Kyteman’s uitklapdoos.
 
Het bedrijf brengt het nieuws via een persbericht op hun site naar buiten, waar volgens hen niet veel meer aan toe is te voegen. Zo valt daarin te lezen dat Hotel stopt “omdat we kritisch en eerlijk zijn naar organische en individuele ontwikkelingen binnen het bedrijf. Dat kan betekenen dat zich binnen een groep wensen en behoeften ontwikkelen die onvoldoende met elkaar te verenigen zijn om jezelf als groep te blijven overtreffen. Mensen hebben ruimte nodig om zich te ontwikkelen. Wij geven elkaar de ruimte die nodig is.
We hebben altijd onze idealen en principes gevolgd en dat zal in de toekomst niet minder zijn. Juist daarom is dit het beste moment om trots te zijn op wat we hebben bereikt en met een scherpere individuele focus ons eigen pad te gaan bewandelen.”

Top Notch labelbaas Kees de Koning zegt het jammer te vinden dat de drie hun werkzaamheden onder de naam Hotel stoppen. “Maar ik heb er ook bewondering voor. Ze zijn succesvol en toch besluiten ze elk een andere route te nemen. Je kunt het vergelijken met Delic die na een wereldreis toch besluit niet verder gaan in de muziek, hoe succesvol hij ook was met Opgezwolle, maar zich op het schilderen te focussen. Je hart volgen, dat is niet de makkelijkste keuze, maar wel typerend voor zowel Delic als Hotel.”

Thijs, Jay en Ferry omschrijft hij als drie gedreven kunstenaars; sterke individuen die elke klus behandelden met dezelfde passie. Voor het beste resultaat werden hevige discussies en ruzies niet geschuwd. “Ik werkte graag met ze samen. Hun werkwijze is uniek. Ze namen alleen projecten aan die ze zelf ook interessant vonden.” 

De beste Hotel hoes voor Top Notch vindt De Koning Aap-O-Theek van DuvelDuvel. “De eerste Top Notch van hun hand. Het is een soort van draagzak die je moet openklappen, waarna de cd uit de bek van een aap steekt. Daar heeft zo veel tijd ingezeten. Dat is ook typerend voor Hotel. Aan veel hoezen voor ons hebben ze bijna geen geld verdiend. Ze waren zo met materiaal bezig, dan moest er op het laatste moment toch een laklaagje overheen. Was daar geen budget voor, dan betaalden ze het uit eigen zak.”

In oktober gaat de nieuwe site van Top Notch online, het laatste waar Hotel aan heeft gewerkt. Met het einde van Hotel verliest Top Notch zijn huisontwerper. Maar De Koning maakt zich geen zorgen over toekomstige releases. “Gelukkig zijn er meer fantastische vormgevers, waar we nu ook al mee samenwerken. En na Hotel zullen er weer nieuwe mensen opstaan met eenzelfde creativiteit. Het is een oneindig proces.”   

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12