Nieuwe club op oude locatie iT Nieuwe club op oude locatie iT

Volgens planning in 2010 open

, Fiona Fortuin

Nieuwe club op oude locatie iT

Volgens planning in 2010 open

Fiona Fortuin ,

In 2010 komt een nieuwe club op de plek waar tot 2004 de iT stond. De Amsterdamse housetempel aan de Amstelstraat waar DJ Jean en Marcello zijn groot geworden, ging in 2005 failliet. De drie intiatiefnemers kunnen nog niet veel zeggen. "De programmering willen we breed houden, maar ook vooruitstrevend.”

Volgens planning in 2010 open

In 2010 komt een nieuwe club op de plek waar tot 2004 de iT stond. De Amsterdamse housetempel aan de Amstelstraat waar DJ Jean en Marcello zijn groot geworden, ging in 2005 failliet. Verschillende factoren speelden daarbij een rol. Zo liepen de bezoekersaantallen begin 21ste eeuw terug toen na een verbouwing de dakisolatie niet optimaal bleek te zijn. Om geluidsoverlast te voorkomen, moest het volume flink naar beneden.

Jaren terug is het oorspronkelijke pand gesloopt, op de plek bevindt zich al enige tijd een fitnesscentrum en een winkel. De kelder is zo geïsoleerd dat er een club in kan. En zoals het er nu voor staat, gaat die er dan nu ook komen.

De drie die het plan voor een nieuwe discotheek hebben opgezet zijn Sander Groet (ID&T), Sjoerd Wynia en Niels de Geus (beiden van promobureau Good Guyz). De Geus: “Het is eigenlijk nog te vroeg om hiermee naar buiten te komen. Er moet nog een paar contracten worden getekend. Maar het plan is er inderdaad. Veel kan ik er nog niet over zeggen, ook wat betreft de programmering. We willen het breed houden, maar ook vooruitstrevend.”

Als alles is gestart, wordt begonnen aan de verbouwing. Aan de isolatie hoeft niets meer te gebeuren, die is op orde. “Maar verder is het een lege doos”, vertelt De Geus. “Het interieur, de bar, alles moet er nog in. De komende maanden kunnen we hopelijk wat leuker, inhoudelijker nieuws brengen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12