Nieuw album 2562 in november Nieuw album 2562 in november

Samples weer de bron voor tracks

, Fiona Fortuin

Nieuw album 2562 in november

Samples weer de bron voor tracks

Fiona Fortuin ,

Begin november verschijnt een nieuw album van Haagse dubstepper 2562, getiteld Unbalance. Met de nieuwkomer gaat 2562 als het ware terug naar zijn begintijd. "Voor het debuut Aerial werkte ik veel met samples, op Unbalance zijn deze ook weer de bron."

Samples weer de bron voor tracks

Begin november verschijnt een nieuw album van Haagse dubstepper 2562, getiteld Unbalance. Vorig jaar bracht Dave Huisman, die achter 2562 schuilgaat, zijn debuut Aerial uit op het Engelse label Tectonic van DJ Pinch. Dat album werd zo goed ontvangen dat enkele muzieksites in hun recensies zelfs de vergelijking met het hooggewaarde Burial's Untrue niet schuwden.

Aerial bevatte tracks die in een tijdsbestek van twee jaar zijn gemaakt. Dat 2562 nu al met een opvolger komt, lijkt daarom misschien snel. Maar, zo legt hij zelf uit, de tracks op Unbalance zijn al van voor zijn eerste release. "Nadat ik Aerial afhad, dus voordat het album uitkwam, ben ik al snel weer begonnen met nieuwe tracks. Het is een soort therapie voor me. Door aan iets nieuws te werken kan ik dingen van me afzetten."

Met Unbalance gaat 2562 als het ware terug naar zijn begintijd. "Voor Aerial werkte ik veel met samples, op Unbalance zijn deze ook weer de bron." De albumtitel is een verwijzing naar hoe hij het afgelopen jaar heeft ervaren. "Ik werk nog altijd drie dagen in de week als journalist. Mijn werk is een houvast, anders zou ik mezelf misschien teveel in de muziek verliezen. Maar ik ben ook fanatieker gaan produceren en heb ik meer aanvragen voor optredens over de hele wereld gekregen, waar je ook geen nee tegen zegt. Soms kwam er zoveel goeds op mijn pad, dat ik bijna geen lucht meer kreeg."

Huisman heeft er bewust voor gekozen om de tracks niet los via 12-inches uit te brengen, maar te bundelen op één plaat. "Niet dat het een luisterplaat is geworden, maar de tracks komen zo beter tot hun recht. Ze hebben meer context nodig." Labelbaas Pinch kreeg de muziek ook pas te horen toen alles af was. "Omdat dit album toch behoorlijk anders klinkt dan zijn voorganger, was het nog maar de hoop dat hij het weer uit wilde brengen. Maar hij reageerde zelfs nog enthousiaster dan over Aerial."

Unbalance komt uit op Tectonic, Rush Hour doet de distributie.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12