Martyn remixt Fever Ray Martyn remixt Fever Ray

“Ik heb het liedje in stand proberen te houden”

, Fiona Fortuin

Martyn remixt Fever Ray

“Ik heb het liedje in stand proberen te houden”

Fiona Fortuin ,

Vandaag verschijnt de single Seven van Fever Ray met daarop een remix van 3VOOR12AWARD genomineerde Martyn. "Karin Dreijer gebruikt haar stem erg als instrument. Het is juist interessant om daar mee te werken."

“Ik heb het liedje in stand proberen te houden”

Vandaag verschijnt de single Seven van Fever Ray met daarop een remix van 3VOOR12AWARD genomineerde Martyn. De internationaal geroemde dubstepper woont tegenwoordig in de VS, samen met zijn Amerikaanse vrouw. “Zij is groot fan van Fever Ray. De plaat is grijsgedraaid in de auto, zo doende kende ik hem ook van buiten. The Knife heb ik nooit echt gevolgd, maar Fever Ray vind ik erg goed. Het album heeft een aparte sound en Karin Dreijer een bijzondere stem. ”

Voor Martyn was de uitdaging het liedje zoveel mogelijk in stand te houden. “Ik had er voor kunnen kiezen om een instrumentale versie te maken, met een paar samples van het origineel. Maar Karin Dreijer gebruikt haar stem erg als instrument. Het is juist interessant om daar mee te werken. De zang is dus hetzelfde gebleven, de aanpak is wel anders.” 

Karin Dreijer zelf heeft op een wat omslachtige manier laten weten tevreden te zijn met het resultaat. “Toen ik op Solar in Barcelona stond te draaien vroeg een vrouw mij of ik ook de remix van Fever Rays Seven bij me had. Later werd me duidelijk dat ze dat zelf was.” Daarnaast verschijnt er binnenkort ook een remix van Maxïmo Parks nummer A Cloud of Mystery van zijn hand.

Sinds zijn optreden op Lowlands is Martyn in Nederland, zijn uitvalsbasis van waaruit hij naar gigs door heel Europa reist. Zo had hij er afgelopen weekend zes; twee in België, Bristol, München, Berlijn en Hamburg. “Dan kom ik maar aan twaalf uur slaap in vier dagen tijd.” Dit weekend heeft hij er weer vier op stapel staan. “Daarna ga ik weer terug. Mijn weken in Europa zijn hectisch ja, maar thuis in Amerika is dat niet het geval. Dan zit ik vooral in mijn studio. Anders is dit ook niet vol te houden.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12