Lola Kite gaat in zee met Excelsior Lola Kite gaat in zee met Excelsior

Maar eerst naar Vlieland om debuut op te nemen

, Tomas Delsing

Lola Kite gaat in zee met Excelsior

Maar eerst naar Vlieland om debuut op te nemen

Tomas Delsing ,

Het gaat Lola Kite voor de wind: binnenkort mogen ze hun handtekening gaan zetten onder een Excelsior contract, maar eerst twee weken naar Vlieland om in alle rust het debuutalbum op te nemen: "In de stad zijn we nogal snel afgeleid."

Maar eerst naar Vlieland om debuut op te nemen

Afgelopen april waren ze Hollandse Nieuwe bij 3VOOR12. Toen ze in het kader daarvan geïnterviewd werden, konden we het volgende uit hun mond optekenen: “Er is in Nederland niet zo heel veel keuze in ons muzieksegment, dus kom je al snel bij Excelsior uit.” Nu kunnen de heren van Lola Kite melden dat ze binnenkort inderdaad hun handtekening zetten onder een platencontract bij datzelfde Excelsior.

Zo’n anderhalve maand geleden begon het balletje te rollen: na een optreden in het Utrechtse Tivoli raakte de Amsterdamse band aan de praat met Ferry Roseboom. “We hebben toen eigenlijk meteen afgesproken dat we een plaat zouden gaan maken die bij Excelsior uit zou komen. Hoewel de krabbels nog niet gezet zijn vertrekken we in oktober voor twee weken naar Vlieland om ons daar in alle rust en stilte helemaal toe te leggen op het maken van de plaat zoals wij hem willen.”

Logisch om te denken dat het drietal dus ook via Excelsior op het Vlielandse Into The Great Wide Open terechtkwam. Roseboom is immers medeorganisator en initiatiefnemer. “Toevallig had Ferry daar helemaal niets mee te maken. Op diezelfde avond in Tivoli werden we ook benaderd door een van de boekers van het festival. Dat is dus echt volkomen toeval geweest. Wel een vruchtbare avond geweest in ieder geval.”

“In de stad zijn we nogal snel afgeleid, dus hebben we bedacht om op een rustige plek de opnames te gaan doen. Eerst hadden we Zeeland op het oog, maar de studioruimte die we besproken hadden, bleek toch al geboekt. Toen kwam Ferry met het idee om in de kantine van de camping op Vlieland te gaan zitten. We moeten alle spullen met ons meeslepen, maar kunnen dan wel echt twee weken ongestoord onze gang gaan. Vlieland in oktober moet wel rustig zijn”.

Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen: “We willen echt iedere noot en ieder melodietje van tevoren in ons hoofd hebben. We hebben daar zelf ook hele duidelijke ideeën over. We nemen wel producer Juno Jimmink mee, maar die zal zich vooral met de technische kant bezighouden. Welke microfoon waar komt te staan. Bovendien is het wel goed om ook een objectieve buitenstaander erbij te hebben.”

Het drietal hoopt in maart volgend jaar alles af te ronden en hun eerste album aan het publiek te kunnen presenteren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12