Hospital Bombers verliezen bandlid Hospital Bombers verliezen bandlid

Nieuwe single als tussenstation naar nieuwe plaat

, Erik Zwennes

Hospital Bombers verliezen bandlid

Nieuwe single als tussenstation naar nieuwe plaat

Erik Zwennes ,

Hospital Bombers is vanaf nu even een trio. Bassist Remco Mooijekind stapt op. De presentatie van een gloednieuwe 7” op 10 oktober is de laatste show met de huidige bassist. Daarna zal de band als trio een nieuw album opnemen en op zoek gaan naar een nieuw bandlid.

Nieuwe single als tussenstation naar nieuwe plaat

De Amsterdamse folkrockers Hospital Bombers moeten op zoek naar een nieuwe bassist. Remco Mooijekind wil meer tijd besteden aan zijn andere kunst, het schilderen. 10 oktober geeft de band het laatste optreden met Remco in de gelederen. Deze avond in de Amsterdamse Nieuwe Anita presenteert de band tevens een compleet nieuwe vinyl 7” getiteld When The Cows Come Home.

De komende maanden zullen bassisten Geert de Groot (o.a. Scram C Baby) en Djurre de Haan (Awkward I, Alamo Race Track) afwisselend de plek van Remco innemen. De overgebleven drie Bombers hopen het voorjaar van 2010 het tweede album te kunnen presenteren. Na de opnames zal de band op zoek moeten naar een nieuwe permanente bassist.

De nieuwe 7” komt opvallend genoeg niet uit bij Excelsior, maar via het platform Subbacultcha! Violiste en toetseniste Susanne Linssen legt uit dat dit een eenmalige stap is ter ere van het vijfjarig jubileum van Subbacultcha! “Wij hebben op veel van hun avonden gespeeld, dus leek dit ons een mooie gelegenheid. De nieuwe plaat komt weer gewoon bij Excelsior uit.”

Over ruim twee weken vertrekken de Bombers naar Amerika voor enkele shows in New York, voor radio-optredens en als onderdeel van het Subbacultcha! programma op showcasefestival CMJ met ondermeer zZz en The Moi Non Plus.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12