Hollandse Nieuwe Tim Knol wil veel leren Hollandse Nieuwe Tim Knol wil veel leren

“Ik hoor graag wat mensen van me vinden”

, Tomas Delsing

Hollandse Nieuwe Tim Knol wil veel leren

“Ik hoor graag wat mensen van me vinden”

Tomas Delsing ,

In de Hollandse Nieuwe willen we iedere week een nieuwe band, artiest of producer van eigen bodem voorstellen. Deze week: Tim Knol. Singer-songwriter of ‘gewoon muzikant’, dat weet hij zelf ook nog niet helemaal, maar in ieder geval met een Excelsior contract op zak bezig met zijn debuutalbum.

“Ik hoor graag wat mensen van me vinden”

Deze week als Hollandse Nieuwe: Tim Knol. Singer-songwriter of ‘gewoon muzikant’, dat weet hij zelf ook nog niet helemaal, maar in ieder geval met een Excelsior contract op zak bezig met zijn debuutalbum.

WIE OF WAT IS TIM KNOL?
“Ik ben een muzikant uit Hoorn die popliedjes maakt. Vaak noemen mensen me singer-songwriter, maar zelf ben ik daar een beetje huiverig voor. Bij veel van mijn teksten ben ik geholpen door anderen, bijvoorbeeld door Excelsior collega Anne Soldaat. Naast het muzikantenbestaan zit ik ook in het derde jaar van mijn opleiding aan de Herman Brood Academie, en werk in een cd winkel. Ik zit dus echt helemaal in de muziek.”

3VOOR12 OORDEEL: Tim Knol is duidelijk geïnspireerd door Dylan en Young, maar mist hun zware teksten. Polderamericana?

“Ik snap heel goed dat je dat denkt op basis van wat ik nu af heb, maar de plaat zal veel breder worden en veel thema’s aansnijden. Ik maak volgens mij ook meer popliedjes dan Americana, maar dat weet ik eigenlijk niet helemaal zeker. Ik ben niet zo goed in genres…”

 

 

KEUZES:

LIEDJES OVER POLITIEK EN MAATSCHAPPIJ, OF DE LIEFDE?
“De liefde. In Nederland klagen we altijd wel veel, maar eigenlijk hebben we het helemaal niet zo slecht. Natuurlijk gaan er dingen mis, maar politici zijn ook maar mensen. Als ik in de Verenigde Staten zou hebben gewoond en George W. Bush was mijn president geweest, had ik waarschijnlijk een andere keuze gemaakt. Misschien als er iets met Geert Wilders gaat gebeuren dat ik daarover ga zingen, maar nu gaat het gewoon goed hier.”

SOLO OF MET BAND?
“Dat hangt heel erg van de setting af. Het liefst voor een wat groter publiek met band, maar in een klein en intiem zaaltje werkt solo vaak beter.”

ALLEEN IN DE KLEINE ZAAL, OF ALS JOHAN-SUPPORT IN DE GROTE ZAAL VAN PARADISO?
“Mijn droom is altijd geweest om in de grote zaal van Paradiso te staan, en die gaat straks uitkomen als ik met Johan ga toeren. Maar eigenlijk is het leuker om in de kleine zaal te staan met mijn eigen muziek, voor mensen die echt voor mij zijn gekomen. Dus in dit geval kies ik toch voor de kleine zaal met mijn eigen project.”

WAT HOOP JE TE BEREIKEN?
“Ik hoop veel mensen te bereiken met mijn liedjes. Ik hoef echt niet heel erg groot te worden, maar ik zou wel graag van mijn muziek kunnen leven. Dat is gewoon het leukst. Hopelijk kunnen we binnenkort beginnen aan mijn tweede album. We zitten nu in een ‘schrijfroes’, dus het zou zonde zijn om daar niets mee te doen. En natuurlijk heel veel optreden.”

WAAROM MOETEN MENSEN NAAR JOUW MUZIEK GAAN LUISTEREN?
“Mensen die van popliedjes houden zouden me een kans moeten geven. Ik hoor ook graag wat mensen van me vinden. Ik ben natuurlijk nog jong en heb nog niet zoveel ervaring, dus daar kan ik nog veel van leren.”

Wie dus contact op wil nemen om Tim Knol van feedback te voorzien: dat kan via zijn website.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12