Duitse tour en albumrelease voor Voicst Duitse tour en albumrelease voor Voicst

Nieuw album moet in maart af zijn

, Atze de Vrieze

Duitse tour en albumrelease voor Voicst

Nieuw album moet in maart af zijn

Atze de Vrieze ,

Vandaag verschijnt het album A Tale Of Two Devils van Voicst in Duitsland. In oktober gaat de band op tour met Florence & the Machine, in november staan een aantal eigen shows op de agenda. En tussendoor moet er ook nog tijd zijn voor een nieuw album. "Het is een proces met ups en vooral heel veel downs."

Nieuw album moet in maart af zijn

Bands hebben zo hun vaste levenscyclus. Plaat uitbrengen, heel veel spelen, dan even onder de radar en werken aan een nieuw album. In die fase lijkt Voicst zich te bevinden, dik anderhalf jaar na het verschijnen van hun succesvolle album A Tale Of Two Devils. Maar van rust komt het voorlopig niet, want vandaag verschijnt het album in Duitsland. “Het is inderdaad een beetje schizo”, zegt zanger Tjeerd Bomhof. “We hebben in Nederland alles gedaan wat we wilden. Eerste keer Paradiso, Pinkpop, er kwamen veel mensen op onze shows af, leuke mensen ook nog eens. Het voelde goed om nu weer even rustig aan te doen, maar dit komt er nu tussendoor. De plaat komt uit bij een moloch van een platenmaatschappij. Duurtlang Records.”

Inderdaad, Voicst brengt zijn plaat in Duitsland zelf uit. “Dat leek ons uiteindelijk het beste”, zegt Bomhof. “We hebben zorgvuldig gekozen met wie we willen werken. Alleen maar mensen die ons echt leuk vinden en die energie in ons willen steken. In het verleden hebben we onze muziek wel in landen uitgebracht – ik zeg maar niet welke om niemand te schofferen – waar vervolgens niet veel mee gebeurde.” De strategie is dezelfde als die waarmee Voicst in Nederland de laatste jaren succesvol was. “Heel veel spelen, en alles op gut feeling.”

In Duitsland zijn de eerste resultaten zichtbaar: Voicst verzorgt in oktober het voorprogramma van de Britse ster in wording Florence & the Machine, in november staat een zestal eigen shows op de agenda. “We spelen in mooie clubs, waar we al eerder geweest zijn. We hebben veel in Duitsland gespeeld, als voorprogramma voor onder meer The Presidents Of The United States Of America en Danko Jones, maar dan hadden we geen plaat uit. Dat is toch anders.”

Toch moet tussen het touren ook het werken aan de nieuwe plaat beginnen. “Er zitten zeven dagen in een week en heel wat uren in een dag, dus er moet tijd overblijven om te schrijven. Welke kant het op gaat weet ik nog niet. Ik wou dat ik het je kon vertellen. Het is een proces met ups en vooral heel veel downs. Het zou mooi zijn als het album in maart af is.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12