Dave Clarke graaft in zijn 90’s archief Dave Clarke graaft in zijn 90’s archief

Electro Boogie 3 blijkt toch te bestaan

, Atze de Vrieze

Dave Clarke graaft in zijn 90’s archief

Electro Boogie 3 blijkt toch te bestaan

Atze de Vrieze ,

3VOOR12WHITENOISE staat zaterdag 26 september in het teken van 90s request. In het eerste uur een exclusieve tien jaar oude Electro Boogie mix, in het tweede uur old school techno van o.a. Kevin Saunderson, Robert Hood en Daniel Bell.

Electro Boogie 3 blijkt toch te bestaan

“Elke keer als er een 80s of 90s Request aan komt, denk ik eerst: moet dat nou?”, zegt Dave Clarke. “En uiteindelijk komt er altijd iets leuks boven water.” Ook dit keer. Komende week staat 3FM in het teken van de jaren negentig, dus ook Dave Clarke’s zaterdagavondprogramma 3VOOR12WHITENOISE. De Brit heeft een exclusieve mix uit zijn archief opgediept. “Electro Boogie 3. Ik wist niet meer dat hij bestond!”

Dave Clarke startte eind jaren negentig een nieuwe mixserie om de oprukkende electro onder de aandacht te brengen. Twee delen verschenen ervan, bij het derde deel stokte de productie. “Maar ik heb indertijd wel een ruwe mix gemaakt, met ideeën over hoe het moest gaan worden. Twee schijfjes, waarvan ik er één ineens terug vond. Het is een schijfje uit de eerste generatie CD-R’s, dus het is mazzel dat hij het nog gewoon doet.”

Voor de duidelijkheid: met de electro zoals die tegenwoordig gedraaid wordt, heeft Dave Clarke weinig. “In die tijd draaide men wat ik noem ‘real electro’, een stijl die verwijst naar begin jaren tachtig. Zo rond 1983 had je in Engeland geweldige feesten, en een behoorlijk grote scene voor die muziek. Ook als ik nu terugluister, klinkt het helemaal niet gedateerd. Alleen de opnametechniek is wat ouderwets. Tegenwoordig kun je de bassen veel prominenter over brengen.”

3VOOR12WHITENOISE staat zaterdag 26 september in het teken van 90s request. In het eerste uur een exclusieve tien jaar oude electro Boogie mix, in het tweede uur old school techno van o.a. Kevin Saunderson, Robert Hood en Daniel Bell.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12