Daily Bread wil alleen maar dansen Daily Bread wil alleen maar dansen

Energiek debuut van energieke band

, Tomas Delsing

Daily Bread wil alleen maar dansen

Energiek debuut van energieke band

Tomas Delsing ,

De sexy Garage Dance van het Friese Daily Bread is aan een gestage opmars bezig. Na De Kleine Prijs van Friesland en De Wereld Draait Door komt begin volgende maand het debuutalbum Well, You're Not Invited uit.

Energiek debuut van energieke band

Het genre hebben ze zelf ‘Sexy Garage Dance’ genoemd. Niet al te duidelijk, maar twee dingen staan als een paal boven water: je kunt er onmogelijk op stilstaan en ze zijn aan een rappe opmars bezig. Nog vóór de eerste verjaardag van Daily Bread won de band de Kleine Prijs van Friesland, mocht dus naar de Grote Prijs van Nederland, bedankte voor de eer en tekende een platendeal bij het Excelsior-label. Begin volgende maand verschijnt daar het debuutalbum Well, You’re Not Invited.

“We hebben de afgelopen tijd ongelooflijk veel boven op elkaars lip gezeten”, aldus bassist Chris. “Eerst waren we veel aan het toeren en daarna een maand de studio in om het album op te nemen. Het was wel vreemd om daarna twee weken met vakantie te gaan en elkaar helemaal niet meer te zien. Nu gaan we gewoon weer verder waar we gebleven waren, hoewel er de komende tijd wel minder optredens op het programma staan. We willen natuurlijk niet al teveel van de nieuwe cd vrijgeven. Na de release gaan we weer per weekend drie a vier keer optreden.”

De nieuwe status brengt wel wat spanningen met zich mee: “We hebben weleens flinke meningsverschillen, vooral tijdens het schrijven van nieuwe nummers, maar die zijn eigenlijk juist bedoeld om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Daarnaast heeft onze drummer Stefan weleens klachten: hij is de enige met een rijbewijs en moet dus na de optredens terugrijden, vaak zo’n drie uur naar het Noorden. Vindt ‘ie niet zo leuk. Maar we hebben het gewoon te druk om ook nog rijlessen te nemen, dus helaas”, lacht de bassist.

Het balletje begon te rollen door producer Jan Schenk: “We hebben echt ontzettend veel aan Jan te danken. We raakten na een optreden van Hospital Bombers aan de praat, waarna hij een keer bij ons kwam kijken. Hij vond het helemaal te gek! Door zijn werk met andere bands, onder andere zZz en The Moi Non Plus, heeft hij goede connecties binnen Excelsior en bracht ons in contact met de juiste mensen. Vervolgens heeft hij ook ons album geproduceerd.”

Voorlopig geen sabbatical voor de Friezen, plannen voor het tweede album zijn er al: “Het wordt zeer waarschijnlijk wat zoeter, wat meer gedoseerd. We zijn nog een beetje zoekende naar de juiste sound. In ieder geval zullen er meer toetsen op te horen zijn want Kimberly is een stuk beter geworden. Verder weten we nog niet echt welke richting we op willen. Het enige vaststaande gegeven is dat het weer lekker dansbaar moet gaan worden.”

Het album Well, You're Not Invited van Daily Bread komt uit op 5 oktober bij Excelsior. De releaseparty is twee dagen eerder in de kleine zaal van Paradiso. Bekijk hier de Myspace pagina van de band.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12