Coverproject Onder Invloed wordt discoavond Coverproject Onder Invloed wordt discoavond

“Ik wil graag nieuwe dingen uitproberen”

, Fiona Fortuin

Coverproject Onder Invloed wordt discoavond

“Ik wil graag nieuwe dingen uitproberen”

Fiona Fortuin ,

Het coverproject Onder Invloed wordt een discoavond. De man achter het project, Matthijs van der Ven, gaat samen met dj St. Paul een avond organiseren waar live-sessies en plaatjes draaien worden afgewisseld. “Kijk, ik ben natuurlijk niet echt een programmeur. Het is afwachten hoe het loopt, maar ik heb er een goed gevoel bij."

“Ik wil graag nieuwe dingen uitproberen”

Het coverproject Onder Invloed wordt een discoavond. De man achter het project, Matthijs van der Ven, gaat samen met dj St. Paul een avond organiseren waar sessies en plaatjes draaien worden afgewisseld. Al heeft Van der Ven in het verleden enkele sessieavonden op eigen kracht opgezet, van organiseren heeft hij weinig kaas gegeten.

“Kijk, ik ben natuurlijk niet echt een programmeur. Het is afwachten hoe het loopt, maar ik heb er een goed gevoel bij. Ik wil nu eenmaal graag dingen uitproberen. Wat kan, wat is mogelijk? Tot nu toe lukken de dingen goed, zo zonder subsidie. Daar ben ik best trots op.” 

Onder Invloed is het project waar Van der Ven muzikanten vraagt covers te spelen van artiesten die hen sterk heeft beïnvloed. Altijd voor de camera, zodat ze later ook op de site voor publiek te zien zijn. Eerder vertolkten Lucky Fonz III, Paulusma, De Staat en Alamo Race Track al songs van Bob Dylan, dEUS en Donovan. De sessie waren enige tijd ook maandelijks live bij te wonen, in een klein Utrechts café.  “Ik heb dus al wel wat ervaring. Daarbij kan ik altijd voor vragen bij Paul terecht.”

St. Paul kreeg de kans om een maandelijkse avond in de Amsterdamse Winston te programmeren. Hij heeft toen Matthijs gevraagd zich bij hem te voegen. “We komen alle twee uit Utrecht, iedereen kent elkaar daar. Eerder organiseerde hij De Avond van het Kippenvel, waar ook live-muziek en dansen gecombineerd werden. Dat was echt een begrip in de stad. Het is dan ook een compliment dat hij mij nu heeft gevraagd mee te doen. ”

Met de coversessies hoopt hij bij het publiek de verbanden te laten horen tussen hun eigen muziek en hun inspiratiebronnen. “Ook is dit een kans om de bands waar ik echt 100 procent achter sta meer aandacht te kunnen geven.” Voorlopig doet hij alles zelf, dus ook in Winston zal hij de camera hanteren om ook deze sessies achteraf online te kunnen zetten. “Anders zit ik daar ook maar te niksen”, zegt hij. “Het zal wel anders zijn. De ruimte is toch twee keer zo groot dan het café. Alles zal ook versterkt zijn.”

Wat betreft Van der Ven blijft het voor hem niet alleen bij deze nieuwe stap. In zijn hoofd is hij al bezig met een Onder Invloed documentaire en boek.

Op de eerste avond op 11 september spelen Marien Dorleijn van Moss en Awkward I, St. Paul neemt natuurlijk achter de draaitafel plaats.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12