awkward i loopt op zijn tandvlees awkward i loopt op zijn tandvlees

Spanning voor eerste soloalbum loopt hoog op

, Tomas Delsing

awkward i loopt op zijn tandvlees

Spanning voor eerste soloalbum loopt hoog op

Tomas Delsing ,

Het brengt behoorlijk was stress met zich mee, een eerste plaat uitbrengen. Djurre de Haan presenteert deze maand onder de naam awkward i zijn debuut en heeft het er druk mee: "Ik loop de laatste tijd op mijn tandvlees, maar misschien stel ik me wel aan."

Spanning voor eerste soloalbum loopt hoog op

Het brengt behoorlijk wat stress met zich mee, een eerste plaat uitbrengen. Als je dan ook nog eens zoveel mogelijk de touwtjes zelf in handen wilt houden, zoals awkward i’s Djurre de Haan graag doet, heb je er meer dan een fulltime baan aan. “Ik loop de laatste tijd op mijn tandvlees, maar misschien stel ik me wel aan.”

“Is het artwork in orde? Kunnen alle muzikanten aanwezig zijn bij de releaseparty? Gaan alle boekingen goed? Ondanks dat het debuutalbum I Should Really Whisper als het goed is vandaag bij hem op de mat ploft, heeft De Haan nog genoeg zorgen: “Het is nou eenmaal makkelijker om dingen zelf te doen als je zo’n duidelijk beeld hebt van hoe het uiteindelijk moet gaan worden. Ik ben de laatste maanden zeven dagen in de week bezig geweest, maar als je me aan het eind van een dag zou hebben gevraagd wat ik heb gedaan, zou ik misschien net vijf concrete dingen hebben kunnen noemen.”

De spanning is begrijpelijk: de verwachtingen voor het soloproject zijn hooggespannen. Nadat de eerste nummers zo’n anderhalf jaar geleden op Myspace gezet werden, kwamen de uitnodigingen voor festivals uit binnen- en buitenland binnen. Het Texaanse South By Southwest, diens Canadese broertje North By Northeast, CMJ in New York; allemaal wilden ze awkward i op de planken hebben. Grote, prestigieuze festivals, maar de singer-songwriter blijft er nuchter onder: “Het is natuurlijk hartstikke fijn als mensen zulke hoge verwachtingen hebben voor iets dat met veel aandacht en liefde gemaakt is. Ik hoop dat we daardoor ook veel aandacht gaan krijgen. Het geeft in ieder geval zelfvertrouwen.”

Dat het allemaal zo snel zou gaan was niet verwacht. Oorspronkelijk was awkward i een eenmansproject, maar nadat die eerste tracks op internet waren geplaatst nam het geheel al snel een vlucht. Oud Johan-bassist Diederik Nomdan was de katalysator: “Ik werd door Diederik om half negen ’s ochtends wakker gebeld met de boodschap “We moeten deze plaat gaan maken!” Dat werkt natuurlijk heel aanstekelijk.” Vanaf dat moment ging het duo – Nomden nam de productie voor zijn rekening – aan de slag met in totaal veertien muzikanten, grotendeels collega’s van andere Excelsior bands. De samenstelling is steeds verschillend. “Zo zal het trouwens ook tijdens optredens zijn, nooit dezelfde band achter me.”

Naast zijn eigen verrichtingen heeft De Haan ook nog rekening te houden met de andere bands waar hij deel van uitmaakt. Zo is hij tevens bassist bij Alamo Race Track en speelt hij op het CMJ-festival samen met de Hospital Bombers: “Hun eigen bassist gaat niet mee naar New York. Ik moet goed in de gaten gaan houden dat Hospital Bombers en awkward i niet te kort na elkaar geprogrammeerd worden, of op een andere locatie. Voortdurend heen-en-weer bellen met de organisatie dus.”

Ondanks de stress van het moment blijft het plezier de overhand houden: "Ik kan een heleboel baantjes bedenken, maar ze zijn allemaal minder leuk dan die van muzikant. Het liefst ga ik tot mijn dood door met muziek maken." De Haan kijkt dan ook vol vertrouwen naar de toekomst: "Ik ben op dit moment al bezig met een tweede soloplaat, werktitel Dragging The Dead Horse Around, die komt hopelijk volgend jaar al uit."

Het album van awkward i, I Really Should Whisper, komt 14 september uit onder het Excelsior-label, de releaseparty is op 30 september in Paradiso. Wij hebben 'm nu al in zijn geheel op de Luisterpaal staan. De Myspace pagina van awkward i vind je hier.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12