'Amsterdam-ambassador' Deams brengt EP uit met Amerikaanse grootheden 'Amsterdam-ambassador' Deams brengt EP uit met Amerikaanse grootheden

Samenwerkingen met onder andere Ice-T, De La Soul en Big Daddy Kane

, Tomas Delsing

'Amsterdam-ambassador' Deams brengt EP uit met Amerikaanse grootheden

Samenwerkingen met onder andere Ice-T, De La Soul en Big Daddy Kane

Tomas Delsing ,

Amsterdamse rapper Deams mag dan onder het grote publiek niet al teveel bekendheid genieten, zijn 9 september te verschijnen EP 'The Legacy' staat bol van de grote namen.

Samenwerkingen met onder andere Ice-T, De La Soul en Big Daddy Kane

De laatste jaren bleef het behoorlijk stil rondom de Amsterdamse rapper Deams. Normaal gesproken verscheen er met enige regelmaat nieuw werk, nu zakte de productiviteit drastisch: de laatste eigen release dateerde alweer van 1996.

Deams mag dan enige tijd uit de roulatie zijn geweest, zijn eerdere verrichtingen hebben hem geen windeieren gelegd. De zelfbenoemde 'Amsterdam-ambassador' brengt deze week een langverwachte EP uit waarop hij wordt bijgestaan door een rij namen waar collega's alleen maar van kunnen dromen: grootheden als Ice-T, De La Soul, Big Daddy Kane, Jeru the Damaja en Chuck D. vlogen de Atlantische Oceaan over om een bijdrage te kunnen leveren.

Ook in zijn minder productieve tijd heeft Deams de muziek overigens nooit de rug toegekeerd: "Ik heb lange tijd als begeleider gewerkt bij muziekprojecten voor jongeren. Ook heb ik veel werk gedaan met andere artiesten, alleen geen soloprojecten. Nu was de tijd rijp voor een nieuwe plaat. Zelf muziek maken is altijd mijn eerste passie gebleven," aldus de Amsterdammer. "Na al die jaren kan ik nog steeds op een goede manier zenuwachtig zijn voor een release of optreden. Ik ga door tot de passie weg is of ik niet meer mee kan komen, maar ik denk dat dat nog wel even zal duren."

Tegelijkertijd met de EP zal ook de single 'State Your Game' uitkomen, een samenwerking met Big Daddy Kane. Deze is nu al te beluisteren via de Myspace pagina van Deams. Als teaser is dit nummer zeer geslaagd: niet heel vernieuwend, wel solide met een fijne laidback beat, tikkeltje oldschool en met lekker veel 'bragging' en 'boasting'. Zoals het hoort.

De EP van Deams, 'The Legacy', wordt op 9 september de wereld in geslingerd. Volgend jaar volgt het album, dat eveneens onder de naam 'The Legacy' zal verschijnen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12