Aardvarck brengt gedateerde plaat uit Aardvarck brengt gedateerde plaat uit

“Niemand wilde het tien jaar geleden hebben”

, Atze de Vrieze

Aardvarck brengt gedateerde plaat uit

“Niemand wilde het tien jaar geleden hebben”

Atze de Vrieze ,

Producer Aardvarck komt deze week met een nieuw album: Titi. 25 kersverse tracks maar liefst. Dat wil zeggen, vers. "Het album ligt al tien jaar op de plank. Het was de opvolger van Find A Cow."

“Niemand wilde het tien jaar geleden hebben”

Als je producer Mike Kivits alias Aardvarck opbelt om hem te feliciteren met zijn nieuwe albumrelease, moet hij even nadenken. Nieuwe albumrelease? Titi? 25 tracks op Eat Concrete? “Oh ja, die komt nu uit.” Opvallend misschien, maar niet voor de excentrieke Amsterdammer, die om de paar maanden wel wat uitbrengt. Titi beschouwt hij ook niet als de officiële opvolger van zijn klassieker Cut Copy (2006). “Het album ligt al tien jaar op de plank”, legt hij uit. “Het was de opvolger van Find The Cow, maar niemand wilde het destijds uitbrengen. Iedereen stapte destijds over op de concrete techno, wat ik deed was veel schetsmatiger.”

Tegenwoordig houdt Aardvarck zich nauwelijks nog met techno bezig, concreet noch abstract. De producer is vooral te vinden in de beat scene, een scene waarin dubstep en experimentele elektronica de hoofdrol spelen. “De scene rond Flying Lotus en Dorian Concept, die is enorm breed. Ik voel me er heel erg in thuis. Ik kan terug naar mijn basis, met downtempo tracks, dubstep, Mo Wax-achtige hiphop en reggae.” In dat genre bracht hij de laatste tijd de nodige muziek uit, op zijn eigen label Bloom. “Maar eigenlijk vind ik mijn eigen muziek niet zo interessant. Ik luister liever naar muziek van anderen. Met mijn eigen tracks ben ik klaar zodra ik ze gemaakt heb.”

Om ze toch op waarde te schatten is kennelijk een buitenstaander nodig. Zijn huisgenoot hoorde de opnames van Titi en vond dat ze een release verdienden. Het label Eat Concrete brengt Titi nu uit. “Zelf vind ik het album wat gedateerd klinken”, zegt hij. “Maar hij vond dat ik het absoluut uit moest brengen. Ik heb ze aangevuld met wat andere oude tracks en uitgebracht. Het is beter dan het maar op de computer laten staan. Ik ben enorm blij met de feedback die ik er op krijg. Ik ga er nog maar een maken denk ik.”

Aardvarck's album Titi staat vrijdag op de Luisterpaal.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12