3VOOR12AWARD: Pete Philly houdt pleidooi voor Jiggy Djé 3VOOR12AWARD: Pete Philly houdt pleidooi voor Jiggy Djé

“In Jiggy Djé hebben we een Nederlandse Jay-Z gevonden”

, Tomas Delsing

3VOOR12AWARD: Pete Philly houdt pleidooi voor Jiggy Djé

“In Jiggy Djé hebben we een Nederlandse Jay-Z gevonden”

Tomas Delsing ,

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12 Award uitgereikt. Vanaf deze week houdt een aantal prominenten in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi voor een van de genomineerden. Vandaag: Pete Philly over Jiggy Djé.

“In Jiggy Djé hebben we een Nederlandse Jay-Z gevonden”

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12AWARD uitgereikt. Twaalf albums zijn in de race om uitgeroepen te worden tot beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Een aantal prominenten houdt in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi voor een van de genomineerden. Hiphopcollega Pete Philly legt uit waarom Jiggy Djé moet winnen.

“Ik vind dat Jiggy Djé moet winnen. In hem hebben we een soort Nederlandse Jay-Z gevonden. Zowel in de vorm als in de intelligentie en humor van wat hij verteld, en hij heeft definately zijn eigen stem. Los daarvan heeft hij ook de ondernemende kant van een Jay-Z: hij brengt zijn eigen dingen en nieuwe artiesten uit op zijn eigen label, dat is sowieso iets waar ik van hou.

Het album is gewoon dope: het is een hele brede plaat met content, humor en een goede variatie qua beat. Ik vind het echt een van de beste hiphop-releases van de afgelopen jaren, die plaat moet definately winnen: mensen moeten erop stemmen.”

Niet eens met de keuze van Pete Philly? Laat dan maar weten wat volgens jou de beste plaat van het afgelopen jaar is. En wel hier.

De 3VOOR12AWARD wordt donderdag 10 september uitgereikt in Desmet Studio's in Amsterdam en wordt live uitgezonden op 3FM, in 3VOOR12RADIO van 22.00 tot 01.00 uur.

Alles over de 3VOOR12AWARD kun je lezen op onze speciale 3VOOR12AWARD site.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12