3VOOR12AWARD: P. Fabergé houdt pleidooi voor Tom Trago 3VOOR12AWARD: P. Fabergé houdt pleidooi voor Tom Trago

“Het is de beste plaat van het jaar en van het decennium”

, Tomas Delsing

3VOOR12AWARD: P. Fabergé houdt pleidooi voor Tom Trago

“Het is de beste plaat van het jaar en van het decennium”

Tomas Delsing ,

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12AWARD uitgereikt. Een aantal prominenten houdt in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi voor een van de genomineerden. Vandaag: P. Fabergé, ofwel Pepijn Lanen, over Tom Trago.

“Het is de beste plaat van het jaar en van het decennium”

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12AWARD uitgereikt. Twaalf albums zijn in de race om uitgeroepen te worden tot beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Een aantal prominenten houdt in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi voor een van de genomineerden. Pepijn Lanen (De Jeugd Van Tegenwoordig, Le Le) legt uit waarom Tom Trago moet winnen.

Ik denk dat er geen enkele genomineerde plaat bij deze in de buurt kan komen. Ik vind vooral dat het heel nieuw en heel eigen is allemaal. Je hebt bijvoorbeeld de track Lost In The Streets of NYC die een soort heimwee en allenig  gevoel opwekt, maar daarnaast heb je ook weer On the Side dat weer een soort paranoïde drugsding is. Het valt wel allemaal binnen hetzelfde muzikale spectrum en dat vind ik echt  heel knap.

Ik ken de beste man persoonlijk en zie ‘m ook graag blunderen, dat doe je bij goede vrienden, maar het is echt superknap dat ‘ie zo’n professioneel klinkende plaat af heeft: hij regeert.

Het is gewoon de beste plaat van het jaar en van het decennium en future discohouse is gewoon een nieuw genre waar niemand ooit nog aan zou kunnen tippen op deze manier.

Niet eens met de keuze van Pepijn Lanen? Laat dan maar weten wat volgens jou de beste plaat van het afgelopen jaar is. En wel hier.

De 3VOOR12AWARD wordt donderdag 10 september uitgereikt in Desmet Studio's in Amsterdam en wordt live uitgezonden op 3FM, in 3VOOR12RADIO van 22.00 tot 01.00 uur.

Alles over de 3VOOR12AWARD kun je lezen op onze speciale 3VOOR12AWARD site.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12