3VOOR12AWARD: Menno Pot houdt pleidooi voor Anne Soldaat 3VOOR12AWARD: Menno Pot houdt pleidooi voor Anne Soldaat

“Alsof hij heeft gewacht totdat deze liedjes uit zijn pen zouden komen”

, Fiona Fortuin

3VOOR12AWARD: Menno Pot houdt pleidooi voor Anne Soldaat

“Alsof hij heeft gewacht totdat deze liedjes uit zijn pen zouden komen”

Fiona Fortuin ,

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12 Award uitgereikt. Vanaf deze week houdt een aantal prominenten in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi voor een van de genomineerden. Vandaag: Popjournalist Menno Pot over Anne Soldaat.

“Alsof hij heeft gewacht totdat deze liedjes uit zijn pen zouden komen”

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12AWARD uitgereikt. Twaalf albums zijn in de race om uitgeroepen te worden tot beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Vanaf deze week houdt een aantal prominenten in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi voor een van de genomineerden. Volkskrant popjournalist Menno Pot over Anne Soldaat.


“Echte muzikanten kunnen niet faken. Op het album Don’t Stop dat Daryll-Ann in 2004 uitbracht, kon je horen dat de vlam bij Anne Soldaat een beetje aan het doven was. En het bleek inderdaad hun laatste album te zijn. Na Daryll-Ann leefde hij echter op. Eerst op het album van Do-The-Undo, maar alle talenten van Anne Soldaten vallen pas echt op hun plek op In Another Life; een album als een stralende lenteochtend.

Het lijkt wel of hij gewacht heeft totdat deze liedjes uit zijn pen zouden komen. Alsof de eerste plaat die hij onder zijn eigen naam zou uitbrengen beslist deze plaat moest zijn. De liedjes zijn totaal verschillend in sfeer en tempo, maar toch is dit duidelijk het album van een man wiens gitaarspel en zanglijn je uit duizenden herkent , maar die nooit voorspelbaar wordt als hij in vorm is. Jason Falkner speelde mee en verzorgde de heldere productie. De liedjes op In Another Life springen jubelend van levenslust uit de luidsprekers, zo schreef ik vier maanden geleden in de Volkskrant. En dat doen ze nu nog steeds met grote regelmaat. De 3VOOR12AWARD moet dit jaar wel worden gewonnen door Anne Soldaat met zijn In Another Life.”

Niet eens met de keuze van Menno Pot? Laat dan maar weten wat volgens jou de beste plaat van het afgelopen jaar is. En wel hier!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12