3VOOR12AWARD: Benjamin Herman houdt pleidooi voor Fakkelbrigade 3VOOR12AWARD: Benjamin Herman houdt pleidooi voor Fakkelbrigade

“Ze vullen elkaar aan en naaien elkaar op”

, Fiona Fortuin

3VOOR12AWARD: Benjamin Herman houdt pleidooi voor Fakkelbrigade

“Ze vullen elkaar aan en naaien elkaar op”

Fiona Fortuin ,

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12 Award uitgereikt. Vanaf deze week houdt een aantal prominenten in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi voor een van de genomineerden. Vandaag: Benjamin Herman houdt pleidooi voor Fakkelbrigade.

“Ze vullen elkaar aan en naaien elkaar op”

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12AWARD uitgereikt. Twaalf albums zijn in de race om uitgeroepen te worden tot beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Vanaf deze week houdt een aantal prominenten in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi voor een van de genomineerden. Benjamin Herman, de saxofonist met vrije geest, houdt zijn pleidooi voor de Fakkelbrigade met het album Coluccia Era.

“Voor wie het niet weet: Colucci Era refereert aan een merk trui dat in de jaren negentig in de mode was. Een tijdperk waarin de jongens van de Fakkelbrigade nog idealistische pubers waren. Nu hebben ze al jaren de fakkel in handen. Ze vullen elkaar aan en naaien elkaar op. Je hoort op de plaat hoe belangrijk de muziek voor ze is. Het zijn dichters van de straat die elkaar opzwepen en tot grote hoogte brengen.

Ik ben bij de producer A.R.T thuis geweest om een track op te nemen. Ik heb gezien hoe de gasten van Fakkelbrigade als gekken aan de plaat zaten te werken. Sticks, Typhoon en Rico krabbelden er aan de lopende band teksten op papier, terwijl ik tot Hier en Niet Verder inspeelde. Ik had geen idee wat me te wachten stond, ik was echt verbijsterd door hun creativiteit. Ik heb ze in de studio gehad met New Cool Collective en heb daar gezien hoe serieus ze bezig zijn met de muziek. Kleine aanwijzingen, grote gevolgen. Het zijn onwijze perfectionisten. De teksten op Colluci Era zijn persoonlijk en eerlijk, over het dagelijks leven. De beats van A.R.T zitten vol invloeden uit de Arabische wereld. Kennis van zaken sijpelt over doorheen. Dit is de beste plaat van 2009.”

Niet eens met de keuze van Benjamin Herman? Laat dan maar weten wat volgens jou de beste plaat van het afgelopen jaar is. En wel hier!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12