3VOOR12AWARD 2009 in beeld 3VOOR12AWARD 2009 in beeld

"Ik heb het gevoel dat hier iets borrelt"

, Atze de Vrieze

3VOOR12AWARD 2009 in beeld

"Ik heb het gevoel dat hier iets borrelt"

Atze de Vrieze ,

De Staat won donderdagavond in Desmet de 3VOOR12AWARD. Het was een ouderwets chaotische avond, met veel genomineerden over de vloer. 3VOOR12 legde ze vast.

"Ik heb het gevoel dat hier iets borrelt"

"Laten we er een mooi jaar van maken", zegt zanger Torre Florim van De Staat. Hij weet dan nog niet dat zijn band een half uur later de zesde editie van de 3VOOR12AWARD wint, maar hij werpt zich alvast op als schakelpunt in de Nederlandse muziek van het moment. "Ik heb het gevoel dat er iets borrelt hier."

Torre Florim heeft gelijk: 2009 is een goed Nederlands popjaar, en dat heeft van alles te maken met samenwerking. Dat zien we ook vanavond weer. Pete Philly versterkt het optreden van Jiggy Djé, die ook zijn vaste back-ups Turk en Spacekees bij zich heeft. En later op de avond zien we ineens drummer Bram Hakkens en rapper Reazun (beide uit Kyteman's Hiphoporkest) in een spontane jam opduiken bij winnaar De Staat. 3VOOR12 was vereerd veruit het grootste deel van de 12 genomineerden te mogen ontvangen in een uitpuilend Desmet.

Twaalf sterke genomineerden waren er dit jaar, maar de prijs ging uiteindelijk naar een band die nog altijd elk optreden zelfverzekerder en overtuigender wordt. De zegetocht van de band uit Nijmegen begon in januari op Noorderslag en leidde onder meer langs Pinkpop en Lowlands. Wait For Evolution is nu officieel het beste album van het jaar. Wat zou de volgende stap in die ontwikkeling zijn?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12