Voor rootsrockers The Horse Company hoeft het niet zo perfect Voor rootsrockers The Horse Company hoeft het niet zo perfect

Cd onder hoge druk met producer Centro-matic 'op de band geslingerd'

, Ingmar Griffioen

Voor rootsrockers The Horse Company hoeft het niet zo perfect

Cd onder hoge druk met producer Centro-matic 'op de band geslingerd'

Ingmar Griffioen ,

Het gaat ondanks een uitstekende tweede cd niet zo hard met The Horse Company. Dat lijkt exemplarisch voor het viertal uit Zwolle. Het debuutalbum bracht ze op Noorderslag. En met opvolger Olympus? "Misschien nog een keer op Noorderslag?"

Cd onder hoge druk met producer Centro-matic 'op de band geslingerd'

Het gaat ondanks een uitstekende tweede cd niet zo hard met The Horse Company. Dat lijkt exemplarisch voor het viertal uit Zwolle, dat overigens wel middenin een clubtour zit en dinsdag in Club 3VOOR12 staat. Het debuutalbum bracht de indie rootsrockers op Noorderslag. En opvolger Olympus? "We hebben veel gespeeld en waren bij De Wereld Draait Door. Misschien nog een keer op Noorderslag?", vraagt Vincent Hilberdink bescheiden. "Dat zou te gek zijn."

Ook te gek vonden ze een trip naar Texas om daar het tweede album op te nemen. Vincent, met broer Arjen verantwoordelijk voor de vocalen en de gitaren, is er nog altijd gelukkig mee. "Sinds ik gitaar speel droom ik er al van om een plaat in Amerika op te nemen. Als het dan kan, dan moet het gewoon, dan kost het maar geld. Dit zal ik nooit meer vergeten, ook al breek ik mijn vingers, mijn benen en mijn nek. Dan nog nemen ze me dit niet meer af."

Waarom gingen ze eigenlijk zo ver weg? "Vanwege de afzondering. We hebben allemaal banen en familie, dus hier lukte het niet om ons twee weken lang op de plaat te concentreren." The Horse Company reisde naar Denton, Texas thuisstad van bands als Centro-matic, Slobberbone en Midlake. Daar werd in de studio van Matt Pence, drummer en producer van Centro-matic, de tweede cd opgenomen. Die verscheen in juni bij Goomah Music en kent gastbijdragen van leden van Centro-matic, Slobberbone en the Polyphonic Spree.

Hoe de Zwolse groep in de studio van Pence terecht kwam, is opvallend simpel. Ze vonden de daar opgenomen cd's van Centro-matic geweldig klinken, dus toen de Texanen in Nederland waren, trokken ze de stoute schoenen aan. "Ze kwamen net uit Engeland, hadden niet geslapen en leken per persoon wel een fles jack Daniels op te hebben. Er zat niet veel leven in hem, maar blijkbaar was het wel een vruchtbaar gesprek." Dus gaven ze Pence hun debuutalbum mee. "Hij had er wel oren naar om onze tweede cd op te nemen en wij ook", merkt Vincent droogjes op.

Olympus werd in twee weken opgenomen. "We hebben het onder hoge druk op de band geslingerd. Dat wilden we ook. Soms loop je het gevaar dingen al dood te spelen, voordat je het opneemt. Er staan ook wel fouten op. Dat hebben we graag zo. Het hoeft voor ons niet zo perfect, zo van 'oh wat zijn we strak', als een stel robots."

De groep is al bezig met het derde album. "We zijn druk aan het schrijven, hebben al een aantal nummers. Die gaan we binnenkort opnemen." Weer naar Texas dus? "Nee helaas. Gewoon hier in Nederland, misschien wel in onze eigen studio."

The Horse Company is de komende maanden nog in het clubcircuit te zien. En dinsdag staat de Overijsselse groep met het Noorse The Violent Years en The Hickey Underworld uit België in Club 3VOOR12. Klik hier om te reserveren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12