Typhoon en New Cool Collective komen met Sinterklaascadeautje Typhoon en New Cool Collective komen met Sinterklaascadeautje

Minder woorden, meer muzikanten

, Atze de Vrieze

Typhoon en New Cool Collective komen met Sinterklaascadeautje

Minder woorden, meer muzikanten

Atze de Vrieze ,

Het zou eenmalig zijn, maar na een speciaal gezamenlijk optreden hebben Typhoon en het New Cool Collective elkaar gevonden. 22 november – net op tijd voor Sinterklaas - verschijnt de Chocolade EP. “Iedereen was flabbergasted na ons Paradiso-optreden destijds, inclusief wijzelf. We moesten er wel iets mee doen.”

Minder woorden, meer muzikanten

Het zou eenmalig zijn, maar na een gezamenlijk optreden hebben Typhoon en het New Cool Collective elkaar gevonden. In juli 2008 vierde Typhoon het eenjarig bestaan van zijn album Tussen Licht En Lucht in Paradiso, New Cool Collective zorgde voor het feestelijke randje. De samenwerking beviel zo goed dat ze begin dit jaar samen de studio in gingen. 22 november – net op tijd voor Sinterklaas - verschijnt daarvan het resultaat: de Chocolade EP. Daarop zeven tracks, waarop ook Sticks en Rico, O-Dog en Giovanca meedoen. “Iedereen was flabbergasted na ons Paradiso-optreden destijds, wij zelf ook. We moesten er wel iets mee doen.”

Begin dit jaar brachten ze samen drie dagen in de studio door, de afwerking kostte maanden. “We zijn allebei enorm druk. Ik natuurlijk met Colucci Era, Benjamin Herman heeft net een album uit. De marketingmensen van onze labels hebben zich ook de haren uit het hoofd getrokken. Eigenlijk was er helemaal geen plek voor in alle releaseschema’s, maar muziek houd je niet tegen. Het is een luxeprobleem, maar touren zit er voorlopig ook niet in. Wel presenteren we de EP in de Melkweg. Ik sluit niet uit dat er nog meer optredens komen, wat komt dat komt.”

De opname van de EP liep grotendeels gelijk met het werk aan Colucci Era, het album van Fakkelbrigade. Op dat album klonk Typhoon opvallend luchtig in vergelijking met zijn melancholische solodebuut. Ook nu kunnen we weer een nieuwe insteek verwachten. “Muziek maken is voor mij een interactie tussen muzikanten. Ik beschouw New Cool Collective echt als jazzgiganten. Ze inspireren me heel erg. Ik ben veel losser in mijn flow geworden. Vroeger had ik veel meer woorden nodig om mijn gevoel uit te drukken. Bovendien laat ik een andere kant van mezelf zien, niet alleen de zwaarmoedige kant. Op de EP staat bijvoorbeeld ook een track over mijn moeder, maar heel anders dan je zou verwachten.”

De Chocolade EP van Typhoon en New Cool Collective verschijnt 22 november op Top-Notch/Universal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12