Promo presenteert eerste Top-Notch EP en werkt aan tweede Promo presenteert eerste Top-Notch EP en werkt aan tweede

Hardcore-producer werkt met Skinto en gaat op tour

, Atze de Vrieze

Promo presenteert eerste Top-Notch EP en werkt aan tweede

Hardcore-producer werkt met Skinto en gaat op tour

Atze de Vrieze ,

DJ Promo presenteert vrijdag 23 oktober Boombox Op Duizend, zijn eerste EP op Top-Notch. Intussen is hij al bezig aan een tweede EP, waarop onder andere Skinto meedoet, en gaat hij met het gezelschap op tour.

Hardcore-producer werkt met Skinto en gaat op tour

Vrijdag 23 oktober gaat de Boombox op Duizend in het MTV-gebouw in Amsterdam Noord. Die avond presenteert hardcore-producer Sebastian Hoff alias Promo zijn nieuwe EP, samen met een horde gasten. Het is de eerste EP die Promo uitbrengt op het hiphoplabel Top-Notch, in samenwerking met een aantal kopstukken uit hun stal. “Zwart Licht, Flinke Namen en Aux Raus zullen er bij zijn. Ik vermoed dat ook The Opposites nog langs zullen komen. Ik geloof dat de jongens ook nog los gaan optreden.”

Aardige bijkomstigheid: het feestje valt onder het Amsterdam Dance Event. De afgelopen jaren deed Promo verwoede pogingen zijn eigen label The Third Movement een plek te geven op dat internationale netwerkfeest. Het festival biedt plek aan allerlei verschillende stijlen, maar voor hardcore en hardstyle is tot nu toe nooit ruimte geweest. “En als je dan met een paar rappers wilt komen, staan ze ineens met open armen voor je klaar. ADE benaderde me dit jaar of we niet een mooie avond met Promo de hardcore-dj konden doen, maar dat heb ik afgehouden. Al die jaren kon het niet, nu ineens wel?” Dat het Top-Notch project deuren opent, heeft Promo de afgelopen maanden wel gemerkt. Hij staat ineens in bladen waar hij nooit eerder in heeft gestaan. “Ik moet er wel om lachen”, zegt hij. “Ik krijg plotseling drie interviewaanvragen per dag. In al die stukken sta ik omschreven als een held die al vijftien jaar aan de top staat.”

ADE wordt een voorproefje op een bescheiden tour. Een eerste show staat gepland op 16 december in de Melkweg. “Het worden waarschijnlijk een stuk of zes shows, maar het is moeilijk data te vinden waarop iedereen beschikbaar is.” Vanaf volgende week is Boombox Op Duizend dus verkrijgbaar, met bijdragen van onder meer Flinke Namen, Aux Raus en The Opposites. Ondertussen werkt Promo al aan EP nummer twee, die op Noorderslag uit moet komen. “De volgende conclusie kun je dus ook wel trekken? Ik werk voor die EP met een aantal jongens waarmee het tot nu toe klikte, en ik ga ook de studio in met Skinto. Hij is niet getekend bij Top-Notch, maar ik zie hem als misschien wel het grootste hiphoptalent van Nederland.”

Promo’s Boombox Op Duizend verschijnt op Top-Notch/Universal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12