Oplevering Ziggo Dome aantal maanden vertraagd Oplevering Ziggo Dome aantal maanden vertraagd

Wachten is op bouwvergunning van gemeente Amsterdam

, Ingmar Griffioen

Oplevering Ziggo Dome aantal maanden vertraagd

Wachten is op bouwvergunning van gemeente Amsterdam

Ingmar Griffioen ,

De oplevering van de nieuwe Amsterdamse megazaal Ziggo Dome is enkele maanden vertraagd. Initiatiefnemer Black Box Real Estate rekent nu op zomer 2011. De bal ligt bij de gemeente, want het wachten is nog altijd op de bouwvergunning.

Wachten is op bouwvergunning van gemeente Amsterdam

De oplevering van de Ziggo Dome is enkele maanden vertraagd. Initiatiefnemer Black Box Real Estate rekent nu op zomer 2011. De megazaal moet de concertdriehoek in Amsterdam Zuid-Oost en daarmee het door de hoofdstad zo gewenste tweede uitgaanscentrum completeren. De bal ligt bij de gemeente, want het wachten is nog altijd op de bouwvergunning.

Black Box Real Estate hoopte dat de bouwvergunning in mei dit jaar rond zou zijn. Dat wordt minimaal een half jaar later. "Ik durf wel te beloven dat de bouwvergunning in ieder geval dit jaar nog rond komt", stelt Bart Veilbrief namens Projectbureau Zuidoostlob. Veilbrief geeft toe dat het mogelijk is dat de vergunning niet wordt afgegeven. "100% zekerheid heb je nooit, maar wij hebben er het volste vertrouwen in."

Hij meent dat mei 2009 wel het meest optimistische scenario was. De vertraging heeft volgens Veilbrief te maken met bezwaren en procedures. "Er zijn zienswijzes ingediend, onder andere door Ahoy en belanghebbenden uit de buurt. Het is een complex project, ook de gemeentelijke Dienst Milieu en Bouwtoezicht moest er naar kijken. Als er geen zienswijzes worden ingediend, ben je zo klaar. Maar dat is in Amsterdam eigenlijk nooit het geval."

Zonder een definitieve opleveringsdatum is het voor de Ziggo Dome lastig concerten en evenementen te plannen. "Er lopen een hoop gesprekken met verschillende organisaties, maar we kunnen zo vrij weinig definitieve afspraken maken", laat Lenie de Boer namens Black Box Real Estate weten. Dankzij een afnamecontract met Mojo is de Ziggo Dome verzekerd van een basishuur. "En voor de rest is er ook voldoende interesse, dus we zien de toekomst zonnig tegemoet."

De Ziggo Dome wordt deels gefinancierd door obligatieleningen. Belangstellenden kunnen in totaal 800 member seats kopen. Volgens De Boer loopt de verkoop van de meest exclusieve seats goed. Maximaal honderd houders kunnen via die luxe plaatsen tot eind november een plek in een van de twee lounges veroveren. De 700 'gewone' clubseats gaan februari of maart 2010 in de verkoop.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12