Nuno Dos Santos & TJ Kong hebben album bijna af Nuno Dos Santos & TJ Kong hebben album bijna af

“Trouw voelt echt als een nieuw thuis”

, Atze de Vrieze

Nuno Dos Santos & TJ Kong hebben album bijna af

“Trouw voelt echt als een nieuw thuis”

Atze de Vrieze ,

Nuno Dos Santos is druk. Niet alleen komende week, als hij maar liefst drie avonden aan de slag mag op ADE. Ook zijn remixagenda staat vol, en in het voorjaar van 2010 hoopt hij zijn langverwachte album met TJ Kong uit te brengen.

“Trouw voelt echt als een nieuw thuis”

Er zijn mensen die opzien tegen vijf nachten dansen op Amsterdam Dance Event, maar dj en producer Nuno Dos Santos weet niet beter. Zoals altijd heeft hij een overvolle To-Do list, en ADE is daar geen uitzondering op. Donderdag verzorgt hij de muziek bij de opening van een expositie, vrijdag warmt hij de Rabozaal op voor Laurent Garnier, zaterdag is hij gastheer op de Resident Advisor meets 360 avond in Trouw. “En woensdag sta ik vooraan in club Trouw bij The Gaslamp Killer en Bibio.”

Trouw is dit jaar een debutant in het Amsterdam Dance Event. De opvolger van 11 opende in februari dit jaar, en was vorig jaar nog in aanbouw. Nuno Dos Santos kon er na een jaar zwerven zijn 360 avond – met Patrice Bäumel – weer oppakken. “Voor mij voelt Trouw echt als een thuis”, zegt Nuno. “Meer nog dan 11. Dat komt waarschijnlijk doordat ik er nu vanaf het begin betrokken bij was, en bij 11 later instapte. Trouw voelt voor mij rauwer en het geluid is beter dan in 11.”

Niet alleen zijn agenda is goed gevuld, ook zijn discografie dijt langzaam uit. Binnenkort verschijnt een speciale WARP 20 jaar podcast van zijn hand op DJ Broadcast. Een release onder de naam 360 (uiteraard met Patrice Bäumel) staat in de planning voor Joris Voorns Green Label. Daarnaast werkt hij alleen en met TJ Kong aan remixen voor Estroe, Melon, Jay Shepheard, Sven Prinsen & Unders en Huner & Ellesmere. Misschien wordt binnenkort Little Dragon aan dat rijtje toegevoegd. “Patrice en ik waren bij het optreden in Trouw. Hij heeft na het optreden contact gelegd. Dance tracks zijn leuk, maar bands vind ik eigenlijk interessanter. Ik ga ook met Pien Feith werken aan een EP. Zij is singer-songwriter, maar de laatste tijd erg geïnspireerd door elektronica.”

In het voorjaar van 2010 moet dan als klap op de vuurpijl het langverwachte album met TJ Kong uitkomen. Samen maakten ze al een paar tracks voor Compost Black. Dat Duitse label gaat ook het album uitbrengen. “Het is zo goed als af. Aan één track sleutelen we nog. Drie oude tracks hebben we bewerkt, de andere acht zijn nieuw. We zijn nog in gesprek over hoe we het precies gaan uitbrengen. Wanneer, met welke remixes er omheen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12