Nieuw album Seymour Bits in 2010 Nieuw album Seymour Bits in 2010

Producer Bron werkt tevens met De Jeugd van Tegenwoordig aan derde album

, Erik Zwennes

Nieuw album Seymour Bits in 2010

Producer Bron werkt tevens met De Jeugd van Tegenwoordig aan derde album

Erik Zwennes ,

Na een periode van relatieve rust is producer Bas Bron bezig met de voorbereidingen voor een druk 2010. Een nieuw album als Seymour Bits, een met zijn band Bastian, een met Comtron en de derde plaat met De Jeugd van Tegenwoordig.

Producer Bron werkt tevens met De Jeugd van Tegenwoordig aan derde album

Na een periode van relatieve rust is producer Bas Bron bezig met de voorbereidingen voor een druk 2010. Naast de hier eerder aangekondigde vierde plaat met zijn band Bastian en een nieuw Comtron album, zal begin volgend jaar een nieuw Seymour Bits album uitkomen via het Magnetron label. Tevens verklapt de artiest en producer dat hij met de andere leden van De Jeugd van Tegenwoordig bezig is aan het derde album. Op Curaçao hebben de leden recent een week gewerkt aan de opvolger van De Machine waarmee DJvT in 2008 de 3VOOR12AWARD won. In januari en februari is tijd ingeruimd voor de rest van de opnamen. "Het zal ergens tussen mei en 2011 uitkomen," belooft Bron.

Vier jaar na het album The Bootypop Phantom verschijnt een nieuwe album van Seymour Bits, het soloproject van Bas Bron. Dit jaar stond hij met Seymour Bits regelmatig in zalen en clubs waar al nieuw materiaal werd gespeeld. Ook op het Amsterdam Dance Event is Bron van de partij. "Ik probeer steeds meer nieuw materiaal uit, de reacties zijn heel enthousiast, dat is echt een goede opsteker. Uiteindelijk wil ik alles ook weer gewoon live kunnen doen, maar dat kost tijd."

Deze maand legt Bron de laatste hand aan het album dat wel eens tegelijkertijd met de nieuwe Bastian plaat uit zou kunnen komen. "Geloof mij, met releasedata loopt het altijd anders. Als je twee platen tegelijk inplant is het uiteindelijk altijd anders." Bron vertelt dat de nieuwe plaat van zijn band Bastian echt een groepsalbum is geworden. "Er zitten zeven mensen in de band en iedereen heeft bijgedragen. Maar we zijn geen democratische band, daar geloof ik niet in." Bron noemt het tekenen bij indielabel Excelsior een logische stap. "Het nieuwe Bastian is geen dance meer, het is misschien zelfs geen funk. We maken groovende rock die goed bij het label past. Ik vind veel muziek die zij uitbrengen tof en het voelt daar goed. Excelsior is een kwaliteitslabel voor kwaliteitsmuziek," lacht Bron. 

In 2010 verschijnt er ook een nieuw album van Bas Bron's 8-bitband Comtron samen met zijn drummer Rimer Veeman die op zijn beurt weer met een soloalbum komt onder de naam Rimer London. "Ja, het wordt een druk jaar, ik heb er zin in," aldus Bron.


Woensdag 21 oktober speelt Bas Bron in Studio 80 op de Magnetron Music Showcase. Donderdag op de Network Bash in De Duif. Zaterdag is Bron nog te horen in de Flex Bar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12