Indiemaatschappijen V2 en Munich bundelen krachten Indiemaatschappijen V2 en Munich bundelen krachten

V2/Munich vanaf 2010 de grootste independent van de Benelux

, Erik Zwennes

Indiemaatschappijen V2 en Munich bundelen krachten

V2/Munich vanaf 2010 de grootste independent van de Benelux

Erik Zwennes ,

De onafhankelijke Nederlandse platenmaatschappijen V2 en Munich hebben besloten hun krachten te bundelen. Met ingang van 1 januari 2010 zullen de twee nauw samenwerken. V2/Munich wordt hiermee de grootste independent van de Benelux.

V2/Munich vanaf 2010 de grootste independent van de Benelux

In een veranderende muziekwereld hebben de onafhankelijke Nederlandse platenmaatschappijen V2 en Munich besloten hun krachten te bundelen. Met ingang van 1 januari 2010 zullen de twee nauw samenwerken op een groot aantal gebieden. V2/Munich wordt hiermee de grootste independent van de Benelux.

Ingmar van Wijnsberge van Munich Records is verheugd over de samenwerking. “Wij zouden niet zomaar met iemand samen gaan werken, maar V2 en wij vissen wel in dezelfde vijver. Door onze expertise en mankracht te bundelen, kunnen we weer jaren mee in deze branche.”

Beide bedrijven blijven afzonderlijke BV’s en ook de kantoren in Wageningen en Hilversum blijven van elkaar gescheiden. Munich hevelt de fysieke distributie van albums over naar Bertus Distributie in Capelle aan de IJssel. V2 heeft hier al langer de distributie ondergebracht. V2 en Munich maken beiden gebruik van het door Munich ontwikkelde royalty en naburige rechtenadministratiesysteem. De verkoopteams van beide labels worden samengevoegd. Beide maatschappijen gaan gebruik maken van het door V2 ontwikkelde digitale promotiesysteem Ipool. Beide maatschappijen behouden hun eigen promo- en marketingafdelingen, die wel samen gaan werken.

V2 Records beheert labels als Beggars Banquet: (Adele, White Stripes), Excelsior Recordings (De Staat, Roosbeef) en Warp (Grizzly Bear, Maximo Park, Jamie Lidell) terwijl Munich zich bezig houdt met labels als Domino: (Arctic Monkeys, Franz Ferdinand), World Circuit: (Buena Vista Social Club, Ali Farka Touré), Nettwerk (Junkie XL) en Fargo (Alela Diane).

Van Wijnsberge vertelt dat beide maatschappijen de intentie hebben in de toekomst nog sterker samen te werken en wellicht onder één vlag te opereren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12