Good Dog Happy Man tekent deal bij Dying Giraffe Good Dog Happy Man tekent deal bij Dying Giraffe

Debuutalbum komt 23 november opnieuw uit

, Ingmar Griffioen

Good Dog Happy Man tekent deal bij Dying Giraffe

Debuutalbum komt 23 november opnieuw uit

Ingmar Griffioen ,

Acht maanden na de release krijgt het debuutalbum van Good Dog Happy Man een tweede kans. Dying Giraffe Recordings geeft de cd op 23 november opnieuw uit. "Dezelfde cd ja, maar nu op meer plekken en beter in de markt gezet."

Debuutalbum komt 23 november opnieuw uit

Ze waren in december 2006 Hollandse Nieuwe, wonnen een jaar later de Grote Prijs van Nederland en brachten in maart hun debuutalbum uit. En daar hield de stijgende lijn voor Good Dog Happy Man even op. De langspeler van de Utrechters werd niet slecht ontvangen, maar 'deed' verder niet zoveel. Op 23 november volgt een herkansing als Dying Giraffe Recordings de cd opnieuw uitbrengt. "Dezelfde cd ja, maar nu op meer plekken en beter in de markt gezet."

Dat de eersteling acht maanden terug in eigen beheer is uitgebracht, wijt Sander Klijn aan eigenwijsheid. "We waren in eerste instantie erg overtuigd dat we het allemaal zelf konden doen", legt de frontman uit. De band kwam er achter dat de muziekbizz "gewoon een wereld is, een netwerk", waarin je mensen moet kennen. "Niet dat we geen vrienden hebben, maar het blijft lastig om er tussen te komen."

Klijn: "Het toffe aan Dying Giraffe is dat ze goed weten wat je wél en niet moet doen, om in deze tijd een cd in de markt te zetten." Dat was niet de enige reden om bij het Rotterdamse indielabel te tekenen. "En ze zijn héél enthousiast. Ze brengen echt alleen uit wat ze zelf te gek vinden. We zijn geloof ik pas de 19e release."

Over het verschil tussen wel en geen platenmaatschappij is de zanger-gitarist helder. "De plaat is af en geperst. Het gaat nu vooral om de distributie en promotie." Hoe deed Good Dog Happy Man het zelf? "Ik meen dat we met veel pijn en moeite 150 exemplaren hebben weten te slijten, waarvan we de meeste weggegeven hebben. Dan laat je maar een kleine indruk achter. Ik denk dat we er met het Dying Giraffe-netwerk meer mee kunnen. We kunnen dan in ieder geval zeggen dat het album 'in stores' is."

Good Dog Happy Man wil nu vooral veel geen spelen. "Kijk als je geen Voicst of De Staat bent, zie dan maar eens aan de bak te komen. Dat hebben we te weinig gedaan de afgelopen maanden. We zijn echt een live-band en ik denk dat het belangrijk is voor het voortbestaan van de band."

Op 23 november brengt Dying Giraffe debuut-cd Good Dog Happy Man opnieuw uit. De band denkt nog over een officiële releaseparty. Op 19 december zijn ze in EKKO te zien bij de uitreiking van de 3VOOR12/Utrecht Awards.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12