Dio spreekt stem in voor animatiefilm Dio spreekt stem in voor animatiefilm

Tevens bezig met nieuwe mixtape en tweede album

, Erik Zwennes

Dio spreekt stem in voor animatiefilm

Tevens bezig met nieuwe mixtape en tweede album

Erik Zwennes ,

Dio spreekt de stem in van een karakter in de nieuwe animatiefilm Arthur en de Wraak van Malthazard. Collega Willie Wartaal neemt de stem van een ander nieuw karakter in de filmreeks op zich. “Het is echt bikkelen, maar ze zeiden dat ik het echt goed deed,” aldus Dio.

Tevens bezig met nieuwe mixtape en tweede album

Diorno Braaf beter bekend als Dio spreekt de stem in van een karakter in de nieuwe animatiefilm Arthur en de Wraak van Malthazard. Willie Wartaal neemt de stem van een ander nieuw karakter in de filmreeks op zich. Snow en Replay, zoals de figuren heten, werden in de originele versie ingesproken door Will.I.Am en Fergie van de Black Eyed Peas. Dio wil niet zeggen of hij of Willie het vrouwtje in de Nederlandse versie is.

Bij de stemtest was de studio enthousiast over Dio’s kunde. “Het is echt bikkelen, maar ze zeiden dat ik het echt goed deed. Timing en emotie zijn zo belangrijk bij het inspreken.” De jonge artiest zegt ook acteerambities te hebben, maar aanbiedingen vooralsnog af te hebben gehouden. “ Ze wilden me laatst hebben voor een film, maar dan moest ik heel cliché de artiest spelen die dan een stukje mocht rappen en that’s it.” De film is vanaf 9 december in de bioscoop te zien.

De afgelopen maanden zijn voor Dio enorm hectisch geweest. “Eigenlijk is het bijna niet te doen, maar we zorgen dat het wel leuk blijft door afwisseling en nieuwe samenwerkingen.” Dit najaar tourt Dio met labelgenoten Flinke Namen. “Een intern grapje is dat ik het allemaal maar doe voor het label, maar het is natuurlijk hartstikke tof dat het zo goed gaat. Ik ben echt enorm dankbaar. Natuurlijk sta ik wel eens op en heb ik geen zin om weer 300 kilometer te reizen voor een optreden, maar dat is je vak.“

Over enkele weken komt de nieuwe single Cool uit. “Er komt ook een remix met enkele gangstarappers. Ik vertel nog even niet wie.” De clip bij het nummer wordt binnenkort geschoten. Dio verklapt dat hij bezig is met nieuw materiaal voor een mixtape en zijn tweede album. Releasedata voor beide zijn er nog niet. Voor de nieuwe plaat zal de rapper niet meer alleen met producer Big2 van The Opposites werken. “Ik heb een jaar met hem in de studio gezeten voor mijn debuut, dat moeten we niet nog een keer doen. Ik wil mezelf ook verbeteren en groeien, daarom ga ik met andere producers aan de slag.”

Als klap op de vuurpijl is Dio door Esquire genomineerd voor de best geklede man van Nederland. “Of ik kans maak? Er zijn zes genomineerden dus maak ik een kans. Als ik win verpand ik dat horloge van negenduizend euro en ga ik in Jimmy Woo geld op mezelf gooien.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12