Debuutalbum The Mad Trist verschijnt rond Noorderslag Debuutalbum The Mad Trist verschijnt rond Noorderslag

Limburgers hopen volgend jaar niet op vakantie te gaan

, Atze de Vrieze

Debuutalbum The Mad Trist verschijnt rond Noorderslag

Limburgers hopen volgend jaar niet op vakantie te gaan

Atze de Vrieze ,

Het debuutalbum van The Mad Trist is af. Dat wil zeggen: vandaag wordt het in Amsterdam gemasterd. De afgelopen maanden werkte de Maastrichtse band geduldig aan het album. In januari moet de plaat – Pay The Piper – uitkomen, toevallig precies rond Noorderslag.

Limburgers hopen volgend jaar niet op vakantie te gaan

Het debuutalbum van The Mad Trist is af. Dat wil zeggen: vandaag wordt het in Amsterdam gemasterd. De afgelopen maanden werkte de Maastrichtse band geduldig aan het album. In januari moet de plaat – Pay The Piper – uitkomen, toevallig precies rond Noorderslag. “Voor ons is alles nieuw”, zegt bassist Luc Hameleers. “Maar mensen die er verstand van hebben vertellen ons dat het heel goed is om half januari met je debuutalbum te komen.” Op welk label Pay The Piper gaat verschijnen, kan Hameleers nog steeds niet zeggen. Eerder al flirtte de band openlijk met Excelsior, maar voorlopig staan er nog geen handtekeningen op een contract. “We gaat zeker bij een label tekenen, maar dat willen we pas naar buiten brengen als het echt niet meer mis kan gaan.”

In maart werkte de rockband een week lang met Excelsiors huisproducer Frans Hagenaars in Studio Sound Enterprise. Hagenaars werd die week ‘slechts’ ingezet als engineer, de daadwerkelijke productie werd gedaan door Torre Florim van De Staat. Met hem kon de band uitgebreid aan het werk in poppodium De Muziekgieterij in Maastricht, dat zijn zaal onbeperkt ter beschikking stelde op dagen dat er geen shows geboekt waren. “We hebben eindeloos kunnen experimenteren en ons geluid kunnen perfectioneren. We zijn al langer vrienden met Torre. Ergens in 2008 al is Arthur, onze zanger, een keer naar Nijmegen gegaan voor een optreden van De Staat in het voorprogramma van Fu Manchu. Vorig jaar nog speelden we samen in een kroeg in Maastricht tijdens de Popronde.”

Het zou voor de hand liggen om bij wijze van voorbereiding op het nieuwe jaar dan nu de laatste paar grote optredens van De Staat mee te gaan als voorprogramma, maar dat zit er niet in. “Onze drummer gaat een maand naar Nieuw Zeeland, Arthur gaat nog naar Marrakech met zijn vriendin, en Jan en ik gaan nog even samen naar Londen. Feesten en onze backline uitbreiden.” Nog even op vakantie dus, want daar komt het als alles mee zit volgend jaar niet van. “Dat zou wel mooi zijn!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12