De Staat komt met dvd en slottour De Staat komt met dvd en slottour

Nijmeegse band gaat in 2010 de studio in

, Atze de Vrieze

De Staat komt met dvd en slottour

Nijmeegse band gaat in 2010 de studio in

Atze de Vrieze ,

In 2010 wordt het rustig rond De Staat, althans in Nederland. De Nijmeegse band gaat de studio in voor album nummer twee en gaat zijn geluk beproeven in het buitenland. Maar eerst volgt nog een slotoffensief in de Nederlandse zalen en een live-dvd.

Nijmeegse band gaat in 2010 de studio in

2009 moest het jaar van De Staat worden, en dat werd het ook. De Nijmeegse band speelde op elk denkbaar festival en in alle Nederlandse zalen en won de 3VOOR12AWARD. Begin november start de band rond Torre Florim een slotoffensief. Vanaf 5 november staan nog twaalf flinke shows in Nederland en België op het programma en 23 november verschijnt een live dvd van het Lowlands-optreden. “Alle shows worden te gek, maar het hoogtepunt wordt waarschijnlijk Doornroosje. Daar begon alles, daar sluiten we nu af. Ik verwacht dat veel mensen die er in januari bij waren, nu terug zullen komen.”

3VOOR12 beloonde De Staat op Lowlands met een 9. Toch was het Lowlands-optreden volgens Florim niet per se de beste show die De Staat ooit gegeven heeft. “Hij is wel absoluut het best in beeld gebracht. Het ging goed, maar niet foutloos. In You’ll Be The Leader zet ik in plaats van het eerste couplet het tweede in. Je ziet Tim, onze drummer, naar me kijken. Hij doet de backing vocals. Uiteindelijk herhalen we steeds de eerste twee regels van het tweede couplet. Een dikke fout natuurlijk, maar ik vind het eigenlijk wel leuk dat het er nog in zit. Ik heb er tot nu toe niemand over gehoord.”

Na 2009 zal het stil worden rond De Staat, in elk geval in Nederland. “We gaan aan de tweede plaat werken, en tegelijk het buitenland veroveren”, zegt Florim. “We richten ons in elk geval op Duitsland en Engeland. We doen komende zomer Glastonbury, dus dat zal het schakelpunt worden. Gemakkelijk wordt het niet. De Engelsen zijn erg op hun eigen muziek gericht. Iemand zei laatst tegen me: als je uit Nederland komt, sta je 2-0 achter. Speel je op Glastonbury, dan sta je 1-0 achter.”

Of de opvolger van Wait For Evolution snel af is, hangt dus deels af van het succes over de grens. Een haastklus mag het sowieso niet worden. “Ik heb natuurlijk alle tijd gehad om Wait For Evolution te maken, dus ook nu wil ik rustig werken. Verschil is wel: we zijn nu met zijn vijven. Natuurlijk moet het album zo snel mogelijk af, maar het moet ook minimaal zo goed als de eerste worden. Eigenlijk twee keer zo goed.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12