Bettie Serveert maakt hardste plaat ooit en vertrekt naar Australië Bettie Serveert maakt hardste plaat ooit en vertrekt naar Australië

“Ontzettend vervelend dat Joppe in Voicst zit”

, Erik Zwennes

Bettie Serveert maakt hardste plaat ooit en vertrekt naar Australië

“Ontzettend vervelend dat Joppe in Voicst zit”

Erik Zwennes ,

Het zevende studioalbum van Bettie Serveert is af. vanaf 11 januari 2010 is het album Pharmacy of Love te koop. Met Voicst drummer Joppe Molenaar achter de kit is de plaat in vier dagen tijd opgenomen. Maar nu eerst naar Australië, waar Peter en Carol een In A Cabin-album opnemen.

“Ontzettend vervelend dat Joppe in Voicst zit”

Het zevende studioalbum van Bettie Serveert is af. Pharmacy of Love is de naam en vanaf 11 januari is hij te koop. Peter Visser, gitarist en oerlid, noemt het de hardste plaat die de band ooit heeft gemaakt. “We hebben heel lang geoefend op de nummers en in vier dagen alles opgenomen. Daarna zijn we veel bezig geweest met mixen. Ik luister er nog steeds graag naar. Het is een energiek en fris album geworden waar we zeer trots op zijn.”

Op het moment van schrijven zitten Peter en zangeres Carol van Dijk in het vliegtuig naar Australië. Down Under zal het tweetal in samenwerking met lokale muzikanten een In A Cabin plaat opnemen onder de naam Me & Stupid. Is het geen raar moment zo vlak na de opnames van de nieuwe studioplaat?  “We zouden gek zijn als we het niet zouden doen. In onze carrière hebben we meer dan eens dichtbij een trip naar Australië gezeten, maar steeds kwam het er toch niet van.” In eerste instantie werd Carol benaderd om mee te doen aan het project. Zij stond er op dat Peter mee ging. “Ik ben haar nog steeds dankbaar. We schrijven de liedjes altijd samen, dus ergens is dit ook een logische beslissing,” aldus Peter.

Bettie Serveert nooit verse nummers buiten de studio. Daarom hebben Peter en Carol het geraamte van een aantal nummers al geschetst en geschreven. Hiernaast zullen de Australische muzikanten ook met eigen inbreng komen. “We willen proberen het geheel heel kaal te houden. De nummers zullen in elkaar doorvloeien en bepaalde gitaarloopjes zullen door de hele plaat terugkomen. Een hele klassieke benadering, sommigen zullen het prog-rock noemen,” lacht Peter. “Op papier klinkt het misschien saai, maar ik denk dat het iets heel bijzonders kan worden. Wat er nu in de steigers staat klinkt heel Engels. Dat is wel weer nieuw voor Bettie Serveert.”

Terug naar het album Pharmacy of Love. Vóór de opnames stopte drummer  Gino Geudens, waarna de band in zee ging met Voicst drummer Joppe Molenaar. “Joppe heeft de plaat echt naar een hoger level getild. Het is een van de beste drummers van Nederland en het is ontzettend vervelend dat hij al in Voicst zit. Overigens gun ik het Sven en Tjeerd wel.” Bettie Serveert zal voor de liveshows in 2010 op zoek moeten naar een nieuwe drummer. “De audities komen er aan.”

Als voorproefje op de nieuwe plaat brengt de band op 23 november (onder voorbehoud) een digitale ep uit. Hierop staat de nieuwe single, een track die niet op de LP komt, een nummer van bijna elf minuten en een akoestische versie van een albumtrack.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12