Anne Soldaat op de (semi-) akoestische toer Anne Soldaat op de (semi-) akoestische toer

Nieuwe ep en twee tournees op stapel

, Ingmar Griffioen

Anne Soldaat op de (semi-) akoestische toer

Nieuwe ep en twee tournees op stapel

Ingmar Griffioen ,

Anne Soldaat heeft een nieuwe ep. Going South wordt enkel digitaal verkocht, iets wat voor Anne zelf ook even wennen is. "Je zou bijna zeggen 'ik heb hem nog niet gezien'." Vrijdag moet de ep te koop zijn. Hoog tijd, want zondag 1 november begint de Amsterdammer aan een reeks clubshows.

Nieuwe ep en twee tournees op stapel

Anne Soldaat heeft een nieuwe ep. Going South wordt enkel digitaal verkocht, iets wat voor Anne zelf ook even wennen is. "Je zou bijna zeggen 'ik heb hem nog niet gezien'." Vrijdag moet de ep niettemin te koop zijn. Hoog tijd, want een dag eerder, zondag 1 november, begint de Amsterdammer aan een reeks clubshows.

Daarin komt Soldaat met band semi-akoestisch en rockend én solo voor de dag. "We gaan van ingetogen folky naar stampen." Die keuze komt niet uit de lucht vallen. "We hebben sinds de plaat in april uitkwam al vrij veel gespeeld. En onder meer op Oerol en Into The Great Wide Open ook veel semi-akoestisch. Dat gaan we nu ook meer doen tijdens de clubshows."

In december gaat Soldaat bovendien volledig akoestisch met Gem-zanger Maurits Westerik, tijdens een huiskamertournee van Live in Your Living Room langs zes steden. "Dat is een spin-off van Into The Great Wide Open. Daar stond ik met Maurits mee te doen en omgekeerd. Dat pakte hartstikke goed uit." In juni deed het duo al een huiskamershow in Amsterdam, waarna Kees van Live in Your Living Room ze benaderde om een tourtje te doen.

Naast titelnummer Going South (ondanks de titel geen bluesy, maar zelfs een opvallend dansbare track) telt de digitale ep drie covers, opgenomen tijdens het Onder Invloed project. "Niet onder invloed opgenomen nee", verzekert Soldaat. "Dat zou niet zo slim zijn. Ik ben heel blij met die sessie en ook dat het op deze manier extra onder de aandacht wordt gebracht." Voor Onder Invloed coverde de songwriter nummers van The Beach Boys, Randy Newman en Fairport Convention. "Drie nummers die me heel dierbaar zijn. Ik maak wel eens zip-files met favoriete tracks, zeg maar om het evangelie te verspreiden en daar zitten die drie altijd bij. Voor mij zijn het echt klassiekers!"

Live treedt Anne Soldaat met vier bandleden op, maar vijf paar handen volstaan niet. De band zoekt namelijk 'een shaker'. Niet voor de heupbewegingen, maar iemand die het percussie-instrument wil bespelen. "Dat lijkt makkelijker dan het is. Je moet dat uit de losse pols kunnen en de goede feel hebben." Het gaat om één of twee nummers. "Dat hangt er vanaf hoe goed het gaat", grinnikt Soldaat. Het hoeft trouwens niet voor niets. "Diegene mag de shaker houden en we zullen hem ook signeren." Aanmelden kan via de site.

Anne Soldaat begint op zondag 1 november in Tivoli de Helling, Utrecht aan een clubtour langs dertien zalen. In december speelt hij met Maurits Westerik in huiskamers in Rotterdam, Leeuwarden, Arnhem, Utrecht, Den Haag en Eindhoven. Reserveren doe je hier. De ep is te koop via iTunes.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12