The Moi Non Plus brengt remix-album uit

Zowel nummers als artwork onder handen genomen

Marijke Ursem ,

The Moi Non Plus kiest niet voor ‘de moeilijke tweede’. In plaats daarvan verschijnt er 29 mei een geremixte versie van het debuut. Naast de muziek is ook het artwork onder handen genomen. Onder andere Aux Raus, Machinefabriek, About, Richard Niessen en Marcus Graf hebben meegewerkt.

Zowel nummers als artwork onder handen genomen

Geen ‘moeilijke tweede’ voor The Moi Non Plus. In plaats daarvan hebben Bas Morsch en Leon Caren ervoor gekozen om het debuut in een nieuw jasje te steken en hem opnieuw uit te brengen. “Zowel de muziek als het artwork van de eerste plaat is onder handen genomen. En het is heel goed geworden”, vertelt Bas Morsch.

“Via Subbacultcha! kennen we veel artiesten en die hebben we aangesproken. De fotografen en kunstenaars die het artwork hebben gerestyled kennen we ook allemaal persoonlijk.”

Er is bewust gekozen om met bekenden te werken. Onder andere Aux Raus, Machinefabriek, About, Richard Niessen en Marcus Graf hebben hun medewerking verleend. “Daardoor weet je wat je van een artiest kan verwachten. Je weet vooraf dat het heel divers wordt wat je terugkrijgt en je kiest wel mensen waarvan je weet dat ze er iets vets van maken”, vertelt Bas.

Toch is niet alles wat ze terugkregen op het album belandt. “De nummers hadden op zichzelf wel kwaliteit, maar ze maakten de plaat niet beter. Uiteindelijk komt wel onze handtekening er onder, dus we moeten er wel achter staan.” Morsch en Caren waren in dit proces dus de organisator in plaats van de artiest. “Zelf muziek maken komt later wel weer.”

De cd en het boek dat het artwork bundelt komen op 29 mei uit en zijn niet los van elkaar te verkrijgen. “De producten versterken elkaar. Het artwork is kenmerkend voor de muziek.” De bewerkte foto’s worden vanaf die datum tentoongesteld in galerie W139 in Amsterdam.

Een aantal van de tracks zijn via de speciale The Moi Non Plus Remix MySpace te beluisteren. De nummers What If We Do It (About Remix) en I Lie (Aux Raus Remix) zijn te downloaden.  Kijk hier voor een preview van het boek.